Ocon még a Mercedes ülésében reménykedik? - F1VILÁG.HU

Ocon még a Mercedes ülésében reménykedik?

HIRDETÉS
Noha sajtóhírek szerint jó esély van arra, hogy Esteban Ocon 2025-ben a Haas csapatánál folytatja Forma-1-es pályafutását, a francia pilóta nemrég egy interjúban arra utalt, még nem feltétlenül áll készen arra, hogy bejelentse, hová szerződik az Alpine-tól való távozása után.

Azt, hogy Ocon távozik a francia istállótól, már a Kanadai Nagydíj előtt tudni lehetett, a Haas csapatfőnöke, Ayao Komatsu pedig újságírói kérdésre elismerte, a rutinos pilóta is esélyes arra, hogy ő vezesse egyik autójukat 2025-ben.

A hírek szerint azonban Ocon még nem feltétlenül akar dönteni jövőjéről, és könnyen lehet, hogy a Mercedes-főnök Toto Wolff hívására vár — elvégre továbbra is a Mercedes juniorversenyzőjének számít, sőt, tulajdonképpen a német gyártó menedzseli F1-es pályafutását is.

„Ahogy mondtam, soha nem lehet tudni, mi történik a Forma-1-ben” — mondta a francia pilóta a Speedweek című lapnak a hétvégén, Le Mans-ban. „De várom már az előttem álló kihívásokat.”

„Az idei szezonban még 15 verseny vár rám, és fontos, hogy jó munkát végezzek, és motiváltan érkezzem a versenyekre — ahogy mindig is tettem —, miközben élvezem azt, amit csinálok.”

Ocon azt világossá tette, bár ott volt a Le Mans-i 24 óráson, nem tervezi, hogy hátat fordít az F1-nek: „A célom továbbra is a Forma-1, ez világos. Azt élvezem” — szögezte le.

Német médiajelentések szerint arra nem sok esélye lehet Oconnak, hogy átvegye Lewis Hamilton helyét a Mercedesnél, a német csapat ugyanis a hírek szerint döntött arról, hogy 2025-ben a most mindössze 17 esztendős Andrea Kimi Antonellinek ad lehetőséget.

Nyitókép: Tóth Zsombor

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ocon még a Mercedes ülésében reménykedik?
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!