Hamilton: Verstappennek bajnokként kell viselkednie, nem úgy, mint múlt hétvégén - F1VILÁG.HU

Hamilton: Verstappennek bajnokként kell viselkednie, nem úgy, mint múlt hétvégén

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton azt mondja, Max Verstappennek bajnokhoz méltó módon kell utat mutatnia a Red Bull Forma-1-es csapatának — nem pedig úgy, ahogy múlt hétvégén viselkedett.

A háromszoros világbajnok pilótát rengeteg kritika érte a Magyar Nagydíj után, amiért a verseny során nyíltan kritizálta csapatát. Azt a Red Bullt, melyre mostanság egyre nagyobb nyomás nehezedik a folyamatosan erősödő ellenfelek által.

Verstappen ugyanakkor Belgiumban arról beszélt, akinek nem tetszik, hogy csúnyán beszél a rádión, az ne hallgassa, vagy „tekerje le a hangerőt”. A holland pilóta hungaroringi kirohanásairól a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont is megkérdezték, aki a Magyar Nagydíjon egy alkalommal össze is ütközött Verstappennel.

„Csapatvezetőnek kell lenned, csapattagnak” — mondta a hétszeres világbajnok, amikor arról kérdezték, Verstappennek hogyan kellene kezelnie a Red Bullra nehezedő nyomást. „Talán nem is feltétlenül vezetőnek, de mindig emlékezni kell arra, hogy sok ember csapattársa vagy. Világbajnokként kell viselkedni.”

Arra a kérdésre, hogy pontosan hogyan is viselkedik egy világbajnok, Hamilton így felelt: „Nem úgy, mint ahogy múlt hétvégén.”

A Mercedes versenyzője arról is beszélt, meglepte, hogy Verstappent nem büntették meg a hungaroringi ütközésükért — az meg különösen, hogy a versenybírók megjegyezték, Hamilton is tehetett volna többet, hogy elkerülje a balesetet.

„Igen, nagyon. Nagyon-nagyon meglepett. Már eleve nagyon higgadt voltam a dologgal kapcsolatban, úgy voltam vele, ‘figyeljetek, ez csak egy versenybaleset volt, lépjünk túl rajta’. De ha azt nézzük, hogy az egyik autó kontroll alatt volt, a másik pedig nem az adott pillanatban… Hiszen nyilvánvaló, hogy amikor blokkolnak a kerekek, az autó nincs kontroll alatt.”

„Ha megnézzük a visszajátszást, látható, hogy nagyon messze voltam a csúcsponttól, szóval rengeteg helyet hagytam a jobb oldalon. Nagyon meglepett a dolog. Nem tudom, ki írta ezt bele, de ezt felteszem majd kérdésként, amikor beszélek velük egyszer.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Verstappennek bajnokként kell viselkednie, nem úgy, mint múlt hétvégén
Eltörlik a leggyorsabb körért járó bónuszpontot az F1-ben
A Red Bull szerint Norris idén nem tudja legyőzni Verstappent
Az F1-es Amerikai Nagydíj TV-közvetítései
Verstappen nemigen fogja megúszni újabb rajtbüntetés nélkül

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!