Jó hír a Mercedesnek a Hamiltont váltó Antonelli kapcsán - F1VILÁG.HU

Jó hír a Mercedesnek a Hamiltont váltó Antonelli kapcsán

HIRDETÉS
A Mercedesnek talán nem kell jelentősen eltávolodnia a Lewis Hamilton által kedvelt beállításoktól, Andrea Kimi Antonelli, a csapatnál jövőre debütáló ifjú olasz ugyanis érdekes felfedezést tett az adatokban.

Hetek óta tudni lehet már, a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyét 2025-ben a most még a Forma-2-ben versenyző Andrea Kimi Antonelli veszi majd át. A fiatal versenyző a a trentói Festival dello Sport rendezvényen adott interjújában beszélt arról, milyen hatalmas kihívással néz szembe, amikor a hétszeres világbajnok helyét veszi át a Forma-1-ben. Antonelli ugyanakkor azt érzi, van egy olyan tényező, amely az előnyére válhat: vezetési stílusa hasonlít Hamiltonéhoz.

„Nem számítottam erre, de nagyon kedves, és sokat beszél velem” – mondta Antonelli Hamiltonról. „Az adatok alapján pedig úgy tűnik, hogy a vezetési stílusa hasonló az enyémhez. Szingapúrban voltam, és hallgattam, ahogy az mérnökökkel beszél – rengeteget tanultam ebből.”

A fiatal pilóta elmondta, jelenleg arra koncentrál, hogy csendben figyeljen, és minél több információt gyűjtsön, hiszen rengeteget kell még tanulnia az éles bemutatkozás előtt.

„Amihez hozzá kell majd szoknom, az az, hogy folyamatosan hallgatni kell a mérnököket a fülhallgatón keresztül, mert én nem szoktam sokat beszélni” – mondta Antonelli. „De ha ők beszélnek, akkor fontos információt közölnek, meg kell tanulnom a procedúrákat, mert ha rossz gombot nyomsz meg, abból nagy baj lehet. Hamarosan lesz otthon egy kormányszimulátorom, hogy gyakorolhassam a rajtokat és az egyéb eljárásokat. Fontos, hogy tudjam, hol van minden gomb anélkül, hogy néznem kellene.”

Antonelli 2024-ben széleskörű tesztprogramon vett részt a korábbi autókkal való tesztelés szabályai szerint, többek között egy 2022-es Mercedesszel is róhatta már a köröket. A fiatal pilóta elmondása szerint a spái tesztje volt az, ami meggyőzte a csapatot a 2025-ös szerepléséről.

„A privát tesztek során nagy sebességgel értem el a határokat” – nyilatkozta Antonelli. „Eleinte nehézségeim voltak a versenytempóval, de a spái teszt után világos előrelépést láttak, és két nappal később már hívtak is, hogy engem választottak 2025-re. Az F1-ben ma már rengeteg adat áll rendelkezésre, élő telemetria van, így megmondják, mit kell csinálni, de hagyták, hogy sok mindent én intézzek. Spában nagyszerű tesztem volt, ahol megtanultam előre jelezni a gumikopást.”

Antonelli az F1 2025-ös rajtrácsának egyetlen olasz pilótája lesz, és különleges helyzetben találja magát majd akkor, amikor a Ferrari ellen versenyez, és az olasz közönség szívéért harcol olyan nevek mellett, mint Hamilton és Charles Leclerc. Noha gyerekként nagy Ferrari-rajongó volt, Antonelli elmondta, hogy most már teljes mértékben a Mercedes sikereire koncentrál.

„Régen nagy rajongója voltam a Ferrarinak, de most már egyértelműen a Mercedesre gondolok” – mondta. „Gyerekkoromban Cavallino-rajongó voltam, és nagyon szerettem Sebastian Vettelt. Még mindig van egy bögrém tőle otthon.”

Nyitókép: Tóth Zsombor

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!