Verstappen nem tart attól, hogy elbukja az idei bajnokságot - F1VILÁG.HU

Verstappen nem tart attól, hogy elbukja az idei bajnokságot

HIRDETÉS
Bár a Red Bull Forma-1-es csapata nem remekelt az elmúlt időszakban — kiváltképp a McLarenhez képest —, Max Verstappen nem aggódik amiatt, hogy veszélybe kerül negyedik világbajnoki címe.

A holland versenyző hat versennyel a szezon vége előtt 52 pontos előnyt élvez Lando Norrisszal szemben, csapata pedig a legutóbbi, szingapúri hétvégén javuló formát mutatott. A Red Bullnál azt remélik, azok a fejlesztések, melyeket a hétvégi Amerikai Nagydíjon bevetnek, hozzásegítik majd őket ahhoz, hogy újra a győzelmekért csatázzanak. Ebben bízik természetesen a címvédő Verstappen is.

Arra a kérdésre, hogy mi ad neki önbizalmat az évad hátralévő hat versenyhétvégéjére, a háromszoros világbajnok kifejtette: „Majd meglátjuk, mi lesz, de próbáljuk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani, én is próbálok mindent megtenni, amit csak lehet.”

„Hogy őszinte legyek, nem igazán aggódom semmi miatt. Szeretném jól érezni magam, próbálom a legjobb formámat hozni. Minden verseny fontos, természetesen itt is szeretnénk jól szerepelni. Meglátjuk, hogy azok a fejlesztések, melyeket idehoztunk, mit csinálnak majd az autóval. A pálya is sokat változott, az aszfalt más, ezzel is meg kell majd birkóznunk. Ami pedig a T-tálcát [a Red Bull kifogásolt alkatrészét — a szerk.] illeti, részemről semmin sem változtat.”

Arra a kérdésre, hogy 52 pontos előnyét látva a kezei között érzi-e negyedik világbajnoki címét, Verstappen így válaszolt: „Ha sikerül javítanunk az autón, természetesen jobb tempóra vagyok képes, nem igaz? Akkor egy kicsit kényelmesebbé válik a helyzet. Jelenleg tudjuk, hogy hiányzik némi tempó, lépésről lépésre kell haladnunk, de persze nem sok verseny van már hátra. Magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy jó versenyeink lehetnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen nem tart attól, hogy elbukja az idei bajnokságot
Mutatjuk az F1-es csapatok austini fejlesztéseit!
Ekkor lesz ma az F1-es sprintidőmérő Austinban
Bottas: Lassan határidőt kell szabjak az Audinak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!