Sainz: Nem a Williams idei fejlődése győzött meg - F1VILÁG.HU

Sainz: Nem a Williams idei fejlődése győzött meg

HIRDETÉS
Nem a Williams idén elért fejlődése győzte meg Carlos Sainzot arról, hogy a Ferraritól való távozását követően a brit istállónál folytassa pályafutását. A spanyol versenyző erről a Forma-1-es Amerikai Nagydíjon beszélt nemrég.

Február óta tudni lehet már, hogy Sainznak az idei szezon végén távoznia kell a Ferraritól, hiszen az olasz istálló Lewis Hamiltont szerződtette a helyére. Az pedig nyáron derült csak ki, hogy Sainz 2025-től a Williamsnél folytatja — miután több istállóval is hosszas egyeztetéseket folytatott.

A patinás brit istálló James Vowles irányítása alatt sokat fejlődött az idei évben, a csapat jelenleg a 8. helyet foglalja el a konstruktőri bajnokságban, és egyre jobb formát mutat. Carlos Sainz ugyanakkor rámutatott, bár természetesen jó látni azt, hogy jövőbeli csapata egyre erősebb, elmondása szerint azonban nem ez győzte meg őt arról, hogy érdemes hozzájuk szerződni.

„Egyfelől nagyon fontos, mert nyilvánvalóan ezeken az egyeztetéseken Jamesszel sokat beszéltünk az idei évről, arról, mennyit fognak fejlődni, és hogy hol lesznek 2025-ben” — magyarázta Sainz. „Eddig tartotta a szavát, és az elvárásai is teljesültek. A Forma-1-es fejlesztéseknél soha nem lehet tudni, de idén egyértelműen láthattuk, hogy három tized javulás az autón nem mindig jelent három tizedet a pályán. Ebben a tekintetben James állta a szavát, és úgy tűnik, a csapat jó irányba halad.”

„Ugyanakkor az a hír, amit tőle kaptam, és ezek az elvárások – mert ezek nem ígéretek voltak, hanem elvárások –, hogy az autó az idény során és a jövő évben gyorsabb lesz, nem befolyásolták annyira a döntésemet.”

„Ahogy mondtam, a döntésem sokkal inkább az embereken alapult és azon az érzésen, amit a menedzsmenttel, a tulajdonosokkal való beszélgetések során kaptam, valamint az egész szervezetről kialakított benyomásomon, és kevésbé a rövid távú teljesítménynövekedésen, amit elértek.”

„Ami pedig végül meggyőzött, az nem igazán az volt, hogy mennyi leszorítóerőt fognak hozzáadni, vagy hogy hol lesz a csapat hat hónap vagy egy év múlva, hanem az emberek, a professzionalizmus és a projekt jövőképe, amit bemutattak. Ez volt számomra a fő dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz: Nem a Williams idei fejlődése győzött meg
Verstappen örül, de vasárnap akar igazán jól szerepelni
Verstappen rajtol az élről az austini sprintfutamon!
Kamerák előtt bizonygatta a Red Bull, hogy nem folyamodott illegális megoldáshoz
Dühös a McLaren-vezér, alapos vizsgálatot sürget a Red Bull ellen

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!