Verstappen örül, de vasárnap akar igazán jól szerepelni - F1VILÁG.HU

Verstappen örül, de vasárnap akar igazán jól szerepelni

HIRDETÉS
Remek teljesítményt nyújtva megszerezte a rajtelsőséget a Forma-1-es Amerikai Nagydíj szombati sprintfutamára Max Verstappen. A holland versenyző azt mondja, nem volt könnyű dolga, de örül annak, hogy végre újra ott van az élen.

Verstappen mindössze 12 ezredmásodperccel volt gyorsabb a pénteki sprintkvalifikáció utolsó szakaszában, mint a Mercedes ifjú titánja, George Russell — ez a kis előny azonban természetesen elég volt ahhoz, hogy ő indulhasson az élről a magyar idő szerint szombaton 20 órakor tartandó sprinten.

A remek eredmény után a holland versenyző elárulta, természetesen elégedett, hiszen a Red Bull autója egész nap remekül működött.

„Azt gondolom, remek napunk volt, a sprintidőmérő természetesen mindig nagyon nehéz, hiszen az első két szakaszban a közepes keverékű gumikat kell használni, aztán a végén a lágyakat” — mondta a Red Bull vb-éllovasa. „Soha nem lehet tudni igazán, mennyire lehet nyomni.”

„Elégedett vagyok a napommal, az autót végig egészen jól működött, és persze nagyon örülök, hogy az 1. helyen végeztem, jó ideje nem volt már példa erre.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire volt nehéz felkészülni az egyórás edzés során a sprintidőmérőre, figyelembe véve, hogy a pálya felülete is rengeteget változott tavalyhoz képest, Verstappen kifejtette: „Mindig nagyon hektikus. Ezen a pályán lenyűgöző vezetni, most pedig új aszfaltréteg van rajta néhány helyen — míg máshol ott van a régi, a nagyon régi felület a bukkanókkal. Nem könnyű, és mindenkit ugyanúgy érint a dolog, de megbirkózni ezzel egy körön nem mindig a legkönnyebb feladat. De szórakoztató!”

A szombati folytatással kapcsolatban Verstappen hozzátette: „Minden tőlünk telhetőt megteszünk a szombati sprinten, de persze azt is tudjuk, hogy a legtöbb pontot vasárnap osztják. Szóval ott szeretnénk igazán jól teljesíteni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen örül, de vasárnap akar igazán jól szerepelni
Verstappen rajtol az élről az austini sprintfutamon!
Kamerák előtt bizonygatta a Red Bull, hogy nem folyamodott illegális megoldáshoz
Dühös a McLaren-vezér, alapos vizsgálatot sürget a Red Bull ellen
A Ferrarik az élen az első austini szabadedzésen!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!