Piastri csalódott: A sprinten mindent belead, de messziről kell felzárkóznia - F1VILÁG.HU

Piastri csalódott: A sprinten mindent belead, de messziről kell felzárkóznia

HIRDETÉS
Nagyon nem sikerült jól a Forma-1-es Amerikai Nagydíj pénteki sprintidőmérője Oscar Piastri számára: a McLaren ifjú titánja egy hiba után már az első szakaszban búcsúzni kényszerült, ennek köszönhetően pedig csak a 16. helyről kezdheti meg a mai sprintfutamot.

Pedig Piastri joggal bízott abban, hogy esélye lesz egy jó eredmény elérésére, hiszen csapattársa, Lando Norris is az élmezőnyben tudott végezni pénteken. Az ausztrál azonban az SQ3 döntő pillanatában hibázott, kiszélesítette a pályát, ami miatt törölték mért idejét.

„A kör jelentős része rendben volt, az utolsó szektorban hibáztam néhányat, az utolsó előtti kanyarban pedig túlságosan gyors próbáltam lenni, aminek ez lett az eredménye” — mondta Piastri a történtekkel kapcsolatban. „Kár érte, de az egyik jó dolog a sprinthétvégékkel kapcsolatban, hogy lesz még egy esélyünk szombaton.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire jó a McLaren autója jelenleg, Austinban, Piastri kifejtette. „Alapvetően rendben van, de talán nem olyan erős, mint amilyen volt a legutóbbi néhány versenyen. De ez nem azt jelenti, hogy mi lettünk gyengék, hanem talán a többiek erősödtek.”

„Meglátjuk. Biztosan harcban leszünk, Lando is ott van az elejében, szóval nem arról van szó, hogy kilométerekkel le vagyunk maradva, csak talán egy kicsit nehezebb dolgunk van, mint a legutóbbi néhány hétvégén.”

Piastri pontosan tudja, a 16. helyről azért nehéz lesz visszakapaszkodni a pontszerzők közé a mai sprintfutamon: „Meglátjuk. Biztosan nehéz lesz eljutni a pontszerzésig ebből a rajtpozícióból, de meg fogjuk próbálni.”

Egyedi ajánlat az F1VILÁG.HU olvasóinak: 5000 Ft értékű üdvözlőbónuszt írunk jóvá Tippmixprós számládon! Ne maradj le: lépj be vagy regisztrálj, és használd az F1VILAG5000 bónuszkódot! Kattints ide a részletekért!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Piastri csalódott: A sprinten mindent belead, de messziről kell felzárkóznia
Perez számára „nagyon frusztráló” az újabb sikertelen időmérő
Hamilton peches volt a sárga zászlóval, de a Mercedes fejlesztései ígéretesek!
A Ferrari gyengélkedett a lágy gumikon, Leclerc mégis optimista a sprintfutam előtt!
Russell: „Végre újra az élmezőnyben harcolhatunk!” – A Mercedes nagyot lépett előre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!