Az RB vezérigazgatója szerint Ricciardo a menesztése ellenére boldog és elégedett - F1VILÁG.HU

Az RB vezérigazgatója szerint Ricciardo a menesztése ellenére boldog és elégedett

HIRDETÉS
Peter Bayer szerint Daniel Ricciardo utolsó F1-es versenyhétvégéjét kezelhették volna jobban is, de elmondása szerint a pilóta megbékélt a helyzetével.

Nagy port kavart egy hónappal ezelőtt a Red Bull és a Visa RB háza táján, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a Szingapúri Nagydíj volt a közönségkedvenc Daniel Ricciardo utolsó versenyhétvégéje. Mindez csak a verseny leintése után vált hivatalossá, ami sokak szerint méltatlan módja volt a száguldó cirkuszban 2011 óta jelen lévő pilóta menesztésének. A felhördülésre reagálva Peter Bayer, a Visa Cash App RB vezérigazgatója elmondta: valóban kommunikálhatták volna jobban is a döntést, mindenesetre Ricciardo tisztában volt a helyzetével.

„Én inkább a kereskedelem, a kommunikáció és marketing szempontjából nézem, és szerintem talán máshogy kellett volna ezt kezelni. Más lett volna a búcsú, ha például a szezon végéig versenyez. Csapatként azonban számunkra fontos kiemelni, hogy Daniellel rendkívül nyíltan és egyenesen kommunikáltunk.”

„Szerdán [a Szingapúri Nagydíj hetén] ismét beszéltünk vele, mire azt reagálta, hogy ’nem, megyünk tovább’. Aztán szombatról vasárnapra hajnalban ezt megismételtük, mire azt mondta, ’nem, én csak teljesíteni akarom a versenyt. Akik számomra fontosak, azok tisztában vannak ezzel. A többiek ünnepelhetnek, de mi nem ezt akartuk’.”

Bayer azt állítja, a Red Bull továbbra is kapcsolatban van az „elégedett” Ricciardóval.

„Ahogy mondtam, történhetett volna másképp is, de szerintem ez így jó volt számára. Két nappal ezelőtt beszéltünk vele telefonon. Boldog, jól van és megbékélt a helyzettel. Elégedett azzal, ahogy a dolgok történtek.”

Laurent Mekies, a Visa RB csapatvezetője leszögezte: az istállónál pontosan tisztában voltak vele, hogy a szingapúri lesz Ricciardo utolsó versenye, de rendkívül frusztrálónak tartja, hogy ezt titokban kellett tartaniuk.

„Igen, frusztráló volt. Se neki, se a csapat számára nem volt ideális így teljesíteni a versenyhétvégét. Tisztában volt a döntéssel, a hétvége előtt beszéltünk vele erről. Különböző okok miatt döntöttünk úgy, hogy ezt nem jelentjük be. Onnantól ennek megfelelően kellett cselekednünk. Utólag talán változtatnánk ezen, talán nem. Mindenesetre ez egy olyan döntés volt, amibe mindenki beleegyezett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az RB vezérigazgatója szerint Ricciardo a menesztése ellenére boldog és elégedett
Az austini sprintfutam rajtrácsa
Brown szerint szomorú, ahogy Marko Norrisról beszélt
Ekkor lesz az F1-es sprintfutam és időmérő Austinban!
FIA: Nincs jele annak, hogy a Red Bull csalt volna

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!