Verstappen: Nem Russell balesete miatt úszott el a pole... - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nem Russell balesete miatt úszott el a pole…

HIRDETÉS
Max Verstappen azt mondja, nem különösebben frusztrált amiatt, hogy a sárga zászlók miatt végül nem volt esélye a rajtelsőség megszerzésére a Forma-1-es Amerikai Nagydíj időmérőjén, elmondása szerint ugyanis nem feltétlenül ezen múlt, hogy nem tudta legyűrni Lando Norrist.

A Red Bull versenyzője 31 ezredmásodperccel maradt alul a McLaren ifjú titánjával szemben a kvalifikáción, és noha utolsó gyorsköre elegendő lehetett volna a pole-hoz, George Russell balesete miatt végül nem tudta azt befejezni. Verstappen viszont azt mondja, ha nem hibázik első mért körében, a pálya utolsó szektorában, akkor is megszerezhette volna a rajtelsőséget.

„A Q3-ban elég sok időt veszítettem ott. Szóval, igen, ez sajnálatos. De aztán tudtam, hogy van még egy lehetőségünk, de sajnos nem tudtam befejezni a kört. Különben szerintem jó esélyünk lett volna. De ez van. Legalább az első sorban vagyunk még így is. Megvolt a lehetőség, hogy első legyek, szóval ez nagyon jó” — mondta a világbajnoki éllovas. „Úgy tűnt, versenyképesek voltunk, apró változtatásokat tettünk az autón, ami jónak tűnt, és remélem, hogy ez vasárnap is így lesz.”

Arra a kérdésre, hogy mennyivel tudott volna gyorsabb lenni második mért körében, Verstappen kifejtette: „Elég sokat javítottam, de már az első Q3-as körömben elrontottam a 19-es kanyart. Szóval nem tudom, mi történt ott. Csak befordultam, — valószínűleg egy kicsit későn —, megpróbáltam kicsit több sebességet vinni. De persze, amikor későn fordulsz, akkor nagyon szélesre futsz. Szóval le kellett váltanom még egy sebességi fokozatot. Elég sok időt vesztettem ott. Az már elég lett volna a pole-hoz.”

„Szóval tudtam, hogy a második körben van min javítani, lehet időt nyerni, de sosem jutottam el addig a kanyarig. Előfordul egy időmérőn, nem mindig te irányítod a dolgokat. De úgy gondolom, összességében ez a hétvége eddig sokkal pozitívabb volt számunkra. Legalább harcolhattunk a pole-ért, jó ideje nem volt ilyen.”

„Összességében elégedett vagyok. Nem vagyok frusztrált. Ez előfordul egy időmérőn.”

Verstappen hozzátette, „mindig” a gumik jelentik a fő kérdést a versenyek tekintetében, de reméli, ütőképesek lesznek ma is: „Most elég jól éreztem magam az autóban. Néhány változtatást elvégeztünk rajta, és remélhetőleg ez megint segíteni fog a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Nem Russell balesete miatt úszott el a pole…
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!