Verstappen nem érez együtt a McLarennel: Mostanában sokat panaszkodnak! - F1VILÁG.HU

Verstappen nem érez együtt a McLarennel: Mostanában sokat panaszkodnak!

HIRDETÉS
Max Verstappen nem mutatott együttérzést a McLaren és Lando Norris iránt a legutóbbi, vitatott incidens kapcsán, amely kettejük között zajlott az Amerikai Nagydíjon.

Norris harmadikként ért célba a texasi versenyen, ahol a Ferrari kettős győzelmet aratott Charles Leclerc vezetésével. A brit pilótát azonban gyorsan visszasorolták a negyedik helyre, miután 5 másodperces időbüntetést kapott.

Norrist azért büntették meg, mert a 56 körös verseny 52. körében, a 12-es kanyarban a pályán kívül előzte meg Verstappent. Bár a versenybírók helyesen alkalmazták a szabályzatot, a McLaren elégedetlen volt, mivel Verstappen is letért a pályáról, amikor védte a pozícióját. Amikor megkérdezték Verstappent, hogy együttérez-e a McLarennel a történtek kapcsán, határozottan válaszolt: „Nem, nem érzek együtt” – mondta röviden és határozottan.

Kifejtve véleményét, így folytatta: „Úgy értem, mostanában sokat panaszkodnak, de a szabályok egyértelműek. A fehér vonalon kívül nem lehet előzni. Velem is megtörtént ez a múltban.”

Verstappen a 2017-es Amerikai Nagydíjra utalt, amikor Kimi Räikkönent előzte meg az utolsó körben a 3. helyért, de a versenybírók úgy ítélték meg, hogy előnyt szerzett azzal, hogy elhagyta a pályát, így 5 másodperces büntetést kapott, ami miatt visszacsúszott a 4. helyre.

„Én is így veszítettem el a dobogós helyemet” – mondta. „Szóval csak nyugodt maradtam, és próbáltam a lehető legjobban befejezni a versenyt, mert nem volt könnyű a gumikkal és azzal a helyzettel, amiben voltam. Összességében azonban nagyon élveztem a csatát.”

Verstappen szombaton könnyedén megnyerte a sprintversenyt, de a főverseny már más kihívásokat tartogatott számára, akárcsak Norrisnak, ugyanis egyikük sem tudott mit kezdeni a Ferrari párosának tempójával.

Verstappen ugyanakkor tovább növelte előnyét Norris előtt a világbajnoki pontversenyben, amely így 57 pontra nőtt. Leclerc továbbra is versenyben van, a monacói pilóta további 22 ponttal van lemaradva Norristól, miközben az idény hátralévő öt versenyén és két sprintjén még 146 pont szerezhető.

A versenyéről reflektálva Verstappen így nyilatkozott: „Nem volt valami jó futamunk a sprinthez képest. Küzdöttem az egyensúllyal, a tapadással. Nem tudtam igazán fékezni, és nehezen fordult az autó.”

„Elég gyorsan rájöttem, hogy nem fogjuk megnyerni a futamot, ezért a saját versenyemre koncentráltam, és a lehető legjobb stratégiát követtük csapatként, utána pedig csak túl kellett élni a verseny végét. És persze megérkezett Lando. Nagyon jó csatáink voltak, tényleg nagyon élvezetes volt. De összességében elég kemény verseny volt számomra.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen nem érez együtt a McLarennel: Mostanában sokat panaszkodnak!
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!