Ferrari: Az austini siker nem jelenti azt, hogy Mexikóban is gyorsak leszünk! - F1VILÁG.HU

Ferrari: Az austini siker nem jelenti azt, hogy Mexikóban is gyorsak leszünk!

HIRDETÉS
A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur elégedetten értékelte a vasárnapi Amerikai Nagydíjat, ahol a Scuderia kettős győzelmet aratott Charles Leclerc vezetésével.

A sikeres hétvége után a Ferrari 48 pontra csökkentette hátrányát a konstruktőri bajnokságot vezető McLarenhez képest, és mindössze 8 ponttal van lemaradva a címvédő Red Bull mögött.  Vasseur a vasárnapi verseny után ugyanakkor rámutatott, nem szállhatnak el az újabb sikertől, hiszen még öt versenyhétvége hátravan a szezonból.

„Ez volt a tökéletes vasárnap” – kezdte értékelését Vasseur. „Nagyon jó munkát végeztünk ezen a hétvégén, rengeteg pontot szereztünk, de továbbra is koncentráltnak kell maradnunk, és nem gondolhatjuk, hogy bajnokok vagyunk csak a mai eredmény miatt.”

A Ferrari autói egész hétvégén remek tempót mutattak, a stratégia is kiválóan működött, amely segítette a csapatot a maximális teljesítmény elérésében.

„A tempónkat végig kontrolláltuk, ahogyan a stratégiát is mindkét versenyzőnkkel, és amikor van egy kis előnyöd, mint ma, sokkal könnyebb jó munkát végezni. Az autó vezethetősége sokat javult az utóbbi versenyekhez képest, és ez nagyban hozzájárult az eredményhez” – tette hozzá Vasseur.

„Charles tökéletes rajtot vett, és jól kezelte a gumikat, míg Carlosszal korábban kellett kiállnunk, mint terveztük, hogy megelőzzük Maxot. Amint tiszta levegőbe került, képes volt a saját tempóját diktálni, és biztosította a második helyet.”

Vasseur azonban óvatosan tekint előre, hiszen a következő verseny, a Mexikói Nagydíj, teljesen más kihívásokat tartogat.

„A jövő heti mexikói verseny teljesen más lesz, az ottani magasság egyedi kihívást jelent, különös figyelmet kell fordítani a hűtésre. Csak azért, mert Austinban gyorsak voltunk, még nem jelenti azt, hogy Mexikóban is azok leszünk. Ez az egy-kettő nagyszerű motiváció a jövő hétre.”

A bajnokságban még sok pont gyűjthető, és Vasseur bízik benne, hogy a Ferrari továbbra is a jó irányba halad.

„Ami a bajnokságot illeti, egy versenyt egyszerre kezelünk, de még mindig sok pontot lehet szerezni, beleértve a Sprintversenyek pontjait is, így minden lehetséges. Most teljes mértékben Mexikóra koncentrálunk, és reméljük, hogy folytathatjuk ezt a pozitív tendenciát” – zárta gondolatait a Ferrari csapatfőnöke.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ferrari: Az austini siker nem jelenti azt, hogy Mexikóban is gyorsak leszünk!
Leclerc az egyéni vb-címre nem lát sok esélyt
Tsunoda egy nagy hiba után esett el a pontszerzéstől Texasban
Horner szerint teljesen egyértelmű, hogy Norris büntetést érdemelt
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!