Lawson elárulta, mit szóltak austini remekléséhez a Red Bullnál - F1VILÁG.HU

Lawson elárulta, mit szóltak austini remekléséhez a Red Bullnál

HIRDETÉS
A Forma-1-es mezőnybe a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon visszatérő Liam Lawson részletesen beszélt arról a dicséretről, amit a Red Bulltól kapott az austini versenyen megszerzett 9. helyét követően. A fiatal új-zélandi versenyző jó eséllyel pályázik arra, hogy 2025-ben átvegye Sergio Perez helyét.

Lawson tavaly öt futamon keresztül lenyűgözte a Red Bull csapatát, és ígéretet kapott egy jövőbeli ülésre. Most, hogy ismét visszatérhetett a rajtrácsra, felmerült a lehetőség, hogy 2025-ben akár Sergio Perez helyét is átveheti a Red Bull főcsapatánál. Austinban gyorsan kitűnt, amikor a pontszerző helyekért küzdött, és azonnali elismerést kapott a Red Bull vezetőitől, hiszen végül a 9. pozícióban ért célba a mezőny végéről indulva.

„Beszéltem Christiannal [Horner] és Helmuttal [Marko] is” – mondta Lawson a Sky Sports F1 televíziónak. „Pozitívan értékeltek, azt mondták, ‘jól csináltad’. De ugyanakkor ez volt az elvárásuk velem szemben.”

Lawson 2 pontot szerzett, amivel segítette a Visa Cash App RB csapatát abban, hogy tartsa a lépést a Haasszal konstruktőri bajnokságban. A csapat jelenleg azon dolgozik, hogy visszaszerezze a 6. helyet a konstruktőri bajnokságban, Lawson pedig elárulta, hogy az elvárás minden hétvégén a pontszerzés.

„A cél minden hétvégén a pontszerzés” – nyilatkozta. „Tudom, hogy nagyok az elvárások velem szemben, de magammal szemben is ugyanígy érzek, hogy elvégezzem a feladatomat.”

„Jövőre is az F1-ben akarok maradni, és ezek a versenyek kulcsfontosságúak ehhez. Én a hétvégéket egyesével kezelem. Ez a hétvége erős volt, most Mexikóra kell koncentrálnunk. Tisztában vagyok az elvárásaikkal, de végső soron ez nem különbözik attól, amit 16 éves korom óta érzek a Red Bull juniorprogramjában. Mindig is nyomás alatt tartottak minket, szóval valójában ez nem más, mint amit eddig is megszoktam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Lawson elárulta, mit szóltak austini remekléséhez a Red Bullnál
Norris: Ha nem úgy vezetek, mint egy balfék, nem is találkozom Verstappennel az austini verseny hajrájában
Úgy néz ki, Tsunoda év végén tesztelhet a Red Bull-lal
Verstappen visszautasítja a kritikákat: Ez a Forma-1, nem óvoda!
Piastri: Lesznek kérdései a McLarennek az FIA felé a hétvégi döntések kapcsán

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!