Antonelli beülhet Hamilton autójába Mexikóban - F1VILÁG.HU

Antonelli beülhet Hamilton autójába Mexikóban

HIRDETÉS
Lewis Hamilton autóját vezetheti a hétvégi Mexikói Nagydíj nyitóedzésén Andrea Kimi Antonelli — mindezt Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke árulta el, aki arról is beszélt, a szezon hátralévő része a 2025-ös idényre való felkészülésről is szól számukra.

A Mercedes csapata nem tudott jó eredményeket elérni a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon, és miután a Forma-1 mezőnye szünet nélkül Mexikóban vendégeskedik, a német istálló hamar megpróbálkozhat a visszavágással.

Toto Wolff csapatfőnök elárulta, miközben a Mercedes idei autóban egyértelműen van potenciál, továbbra is nehézséget okoz számukra az, hogy kihozzák belőle a maximumot — márpedig ez a 2025-ös év szempontjából is kulcsfontosságú lenne.

„A nehéz austini hétvége után lehetőségünk van azonnal visszavágni Mexikóban” — magyarázta Wolff. „A texasi teljesítményünk megmutatta, hogy az autóban rejlő teljesítmény megvan. A kihívásunk abban rejlik, hogy ezt következetesen ki tudjuk hozni belőle. Ez nem egyetlen konkrét kihívás eredménye, hanem az autó aerodinamikai és mechanikai tényezőinek kölcsönhatása.”

„Még öt versenyünk van hátra az idény végéig, hogy ezen dolgozzunk. Fontos, hogy ezt megtegyük, nemcsak a pillanatnyi teljesítményünk érdekében, hanem azért is, hogy jól felkészüljünk a 2025-ös szezonra.”

„Mexikó a magaslati fekvése miatt egyedi kihívást jelent. A motor keményebben dolgozik, és a ritka levegő ellensúlyozására maximális leszorítóerővel versenyzünk. Ez újabb lehetőséget nyújt arra, hogy értékeljük a legutóbbi fejlesztési csomagunkat.”

Wolff megerősítette, Monza után Mexikóban is lehetőséget kap majd jövő évi versenyzőjük, Andrea Kimi Antonelli, aki ezúttal Lewis Hamilton autóját vezeti majd — remélhetőleg több sikerrel, mint egy hónappal ezelőtt.

„Kimi is autóba ül a nyitóedzésen,  és izgatottan várjuk, hogy folytassa a pályán a fejlődését” — fogalmazott a Mercedes-főnök.

Nyitókép: Tóth Zsombor

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Antonelli beülhet Hamilton autójába Mexikóban
Horner azonnali fejlődést vár Pereztől
400. F1-es nagydíjára készül Alonso: Még van mit elérnem a sportban!
A Red Bull szerint a „mini-DRS” betiltása hatással volt az erőviszonyokra
Lawson elárulta, mit szóltak austini remekléséhez a Red Bullnál

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!