Hamilton: Régóta mondom már ezt, Verstappen velem is ugyanezt csinálta... - F1VILÁG.HU

Hamilton: Régóta mondom már ezt, Verstappen velem is ugyanezt csinálta…

HIRDETÉS
Lewis Hamilton is elmondta a véleményét Lando Norris és Max Verstappen austini, vitás esetével kapcsolatban. A hétszeres világbajnok szerint Verstappen már jó ideje kijátssza a Forma-1 szabályait, így valamit mindenképpen tenni kell annak érdekében, hogy ez a jövőben ne fordulhasson elő.

Verstappen és Norris a múlt vasárnapi Amerikai Nagydíj hajrájában feszült egymásnak: a McLaren versenyzője a futam 52. körében indított támadást Verstappen ellen, és bár a féktávhoz érve már a holland előtt volt, a Red Bull pilótája egy nagyon késői fékezéssel előrébb tudott lenni a kanyar csúcspontjánál. Verstappen nem tudta rendesen bevenni a kanyart, és lényegében kikényszerítette Norrist a pályáról, aki azonban a bukótérben megcsinálta az előzést.

Az ifjú brit végül a 3. helyen futott be, ám pályán kívüli előzésért kapott egy 5 másodperces büntetést, így végül mégis Verstappen mögött végzett — kettejük párharca pedig azóta is komoly vitatémát szolgáltat az F1-es paddockban. Azóta kiderült az is, a McLaren felülvizsgálati kérelmet nyújtott be az FIA felé az ügyben.

A Mexikói Nagydíj helyszínén a Mercedes versenyzőjét, Lewis Hamiltont is megkérdezték a történtekről — ő azt mondja, Verstappen már a 2021-es bajnoki küzdelmük során is hasonló trükkökhöz folyamodott.

„Jó ideje mondom már ezt. Érdekes, hogy csak most kezdtek el beszélni róla… Ugyanezt csinálta velem is 2021-ben” — mondta a Mercedes versenyző a Sky Sports F1 televízió kérdésére csütörtökön. „Ha például megnézzük a Brazíliában történteket, a féktávon elöl van az ember, és aztán a belül lévő autó felengedi a féket, nem csinálja meg a kanyart, és szélesen kell fordulnod.”

„Ők pedig azt mondják, hogy mindketten szélesen vettétek a kanyart, de neked igazából nem volt választásod, mert el kellett kerülnöd egy ütközést. Valamit kétségkívül csinálniuk kell ezzel, mert mostanában sokszor fordul elő. Nem szabadna felengedned a féket, hogy nagyobb tempóval érkezz meg, és ne tudd bevenni a kanyart, mégis megtartva a pozíciód.”

Hamilton aztán újságírói kérdésre még jobban kifejtette a témát: „Ez mindig egy szürke zóna volt. Ezért is tudta olyan sokáig megúszni. Talán valami változtatásra szükség lenne, ez nem kétséges. Ráadásul következetlenség is van a szabályozásban hétről hétre — függően nyilvánvalóan attól, hogy melyik versenybírók ülnek ott.”

„Sportként szintet kell lépnünk minden tekintetben. Ha megnézünk más sportágakat, ott állandó bírák vannak, és biztos vagyok benne, hogy ez a mi sportágunk esetében sem lenne egy rossz dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Régóta mondom már ezt, Verstappen velem is ugyanezt csinálta…
Russell sem érti a mexikói balesetének okát
Verstappen: Teljesen haszontalan nap volt…
Horner megerősítette, Tsunoda tesztelhet a Red Bull-lal a szezon végén
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!