Norris továbbra sem ért egyet a büntetésével: Már nem én voltam a támadó fél! - F1VILÁG.HU

Norris továbbra sem ért egyet a büntetésével: Már nem én voltam a támadó fél!

HIRDETÉS
Lando Norris továbbra is elutasítja a sportfelügyelők döntését, amely alapján 5 másodperces büntetést kapott, amiért az Amerikai Nagydíjon Max Verstappent a pályán kívül előzte meg.

Norris szerint ő már nem a támadó fél volt a szituációban, hiszen előrébb járt Verstappennél, amikor a Red Bull versenyzője túlságosan nagy lendülettel érkezett, és a pályát elhagyva tudta csak megtartani pozícióját. A brit pilóta kifejtette, hogy bár mindketten elhagyták a pályát a kanyarban, véleménye szerint Verstappen volt az, aki túlzott sebességgel érkezett és azzal szerzett előnyt, hogy a pályán kívül maradt elöl.

„Nem beszéltem Maxszal erről, mert ő azt tette, amit helyesnek gondolt, én pedig azt, amit én helyesnek tartottam. Még mindig nem értek egyet, és a csapat sem ért egyet” – mondta Norris Mexikóvárosban. „Azt láttuk, hogy George [Russell] és [Valtteri] Bottas esetében a miénkhez hasonló szituáció alakult ki: én teljesen Max előtt voltam, több mint egy autóhossznyival vezettem. Már nem én voltam a támadó fél, ő volt az.”

„Max előtt voltam, védekeznem kellett, ő volt az, aki támadott, és gyakorlatilag túl nagy lendülettel érkezett, majd a pályán kívül maradt előrébb. Én csak a pozíciómat tartottam meg, így biztos vagyok benne, hogy erről beszélni fogunk, mivel sokak számára nagy vitatéma volt a hétvégén. Több versenyző és csapat sem értett vele egyet.”

Norris szerint Verstappen csak azért maradt előtte a kanyar csúcspontjánál, mert későn fékezett: „Nyilvánvaló, hogy ha ott fékezett volna, ahol kellett volna, és a pályán maradt volna, akkor nem lett volna előttem a kanyarcsúcsponton” – fogalmazott.

A brit pilóta nem érzi szükségesnek, hogy alapvetően megváltoztassa versenyzési stílusát, bár kisebb módosításokat fontolgat a jövőbeni versenyekre nézve. Azt elismerte, Verstappen személyében„valószínűleg a világ legjobbjával” kell szembe szállnia, ami különösen nagy kihívást jelent számára.

„Nem olyan egyszerű, mint csak azt mondani, hogy agresszívebbnek kell lennem” – vélekedett Norris. „Kell változtatnom néhány dolgon? Igen. És alkalmazkodni kicsit. De azt állítani, hogy minden rossz, amit csinálok? Nem.”

„Nagyon élveztem és tisztelem a csatát, amit vívtunk. Ő a végén felülkerekedett, és nekem le kell győznöm őt. Szóval néhány apróságot kell változtatnom, de nem szükséges az egész hozzáállásomat megváltoztatni.”

„Max valószínűleg a legjobb a világon abban, amit csinál. Amikor a világ legjobbjával szállok szembe, az nem egyszerű feladat. Ő már régebb óta versenyez ebben a helyzetben, mint én. Nem végzek tökéletes munkát, de nem is csinálom rosszul a dolgomat.”

Norris kijelentette, hogy bár nem ért egyet minden döntéssel, továbbra is versenyezni akar és nem kíván szabályokat minden apró dologra.

Hirdetés

„Nem szeretném, hogy mindenre legyen egy szabály. Nem értek egyet a büntetéssel, amit múlt hétvégén kaptam, és annak következményeivel — ez az egyetlen dolog, amin változtatni kellene” – zárta gondolatait. „Nyilvánvaló, hogy Max szándéka mi volt, és ez megnehezíti a dolgom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris továbbra sem ért egyet a büntetésével: Már nem én voltam a támadó fél!
Gyorshír: Russell csúnyán összetörte a Mercedes autóját!
Shwartzman rajtbüntetést kapott, bár nem tudni, indul-e valaha F1-es versenyen
Russell az élen Mexikóban, balesettel kezdett a Ferrari
Mexikóba már elvitte új padlólemezét a McLaren

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!