Shwartzman rajtbüntetést kapott, bár nem tudni, indul-e valaha F1-es versenyen - F1VILÁG.HU

Shwartzman rajtbüntetést kapott, bár nem tudni, indul-e valaha F1-es versenyen

HIRDETÉS
Szabálytalan volt a Mexikói Nagydíj első szabadedzésén, így 5 rajthelyes büntetést kapott Robert Shwartzman — igaz, azt nem tudni, mikor kell letöltenie azt, ha egyáltalán lesz lehetősége erre a Forma-1-ben.

Az ifjú versenyző a Sauber autóját vezethette az első mexikóvárosi gyakorláson, és azért indult ellene vizsgálat, mert sárga zászló hatálya alatt előzte meg Yuki Tsunodát. Az eset akkor történt, amikor Alex Albon és Oliver Bearman összeütköztek a 9-es kanyarban.

A versenybírók közleményükben azt írták, Shwartzman már elhaladt egy szimpla sárga zászlós jelzés mellett, mielőtt dupla sárga zászlós jelzésnél nagy tempóval elhaladt Tsunoda autója mellett. A stewardok úgy döntöttek, az ilyenkor szokásos 5 rajthelyes büntetést osztják ki Shwartzmanra — még akkor is, ha egyelőre nem tudni, hogy a jövőben lesz-e lehetősége letölteni azt, hiszen a fiatal pilótának nincs állandó helye a Forma-1-ben.

A versenybírók megvizsgálták Bearman és Albon balesetét is, végül versenybalesetnek minősítették azt — ezzel mindkét fél egyetértett. Szankciót így egyik pilótára sem róttak ki a stewardok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Shwartzman rajtbüntetést kapott, bár nem tudni, indul-e valaha F1-es versenyen
Horner elismerte, idén is tárgyalóasztalhoz ültek Alonsóval
Fél másodperces a hátránya, de Hamilton nem érzi rossznak a Mercedest
Ekkor lesz ma az F1-es időmérő Mexikóban
Norris az időmérőig megpróbálja ledolgozni a hátrányát

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!