Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA! - F1VILÁG.HU

Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!

HIRDETÉS
Elutasította a McLaren Forma-1-es csapatának felülvizsgálati kérelmét Lando Norris austini büntetése kapcsán a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Ahogyan arról az F1VILÁG.HU is beszámolt, a McLaren hivatalosan is jogorvoslati kérelemmel fordult a szövetséghez, mivel úgy ítélte meg, olyan bizonyítékok állnak rendelkezésére, melyek nem voltak elérhetőek akkor, amikor az Amerikai Nagydíj versenybírái megbüntették Norrist.

A brit versenyző a múlt vasárnapi Amerikai Nagydíjon kapott 5 másodperces időbüntetést, amiért a pályán kívül előzte meg Max Verstappent — emiatt végül elveszítette 3. helyét, és végül csak bajnoki riválisa mögött, a 4. helyen ért célba.

Az FIA versenybírói Mexikóban első körben azt vizsgálták meg, hogy a McLaren által benyújtott bizonyítékok „újnak és relevánsnak” tekinthetők-e az ügyben.

Az FIA meghallgatásán a McLaren képviseletében részt vett Andrea Stella és Randeep Singh, a Red Bull részéről Jonathan Wheatley és Stephen Knowles, míg az FIA részéről Nikolas Tombazis és Tim Malyon.

A McLaren azt állította, a Norris büntetéséről szóló dokumentum inkorrekt volt, a versenybírók pedig hibás megállapítást tettek azzal, hogy „a 4-es autó kívülről előzte az 1-es rajtszámú autót, de nem volt egy szintben az 1-es autóval a kanyar csúcspontján”. A wokingiak szerint ez a megállapítás azért volt hibás, mert a 4-es autó már túl volt az előzésen, a féktávon pedig az 1-es rajtszámú autó előtt volt.

Az FIA végül a meghallgatáson arra jutott, hogy a McLaren petíciója nem tartalmazott új, releváns bizonyítékot, így a felülvizsgálatra vonatkozó kérelmet elutasította a szövetség – elsősorban azért, mert a wokingi istálló állítása, miszerint Norris már Verstappen előtt volt, tehát befejezte az előzést, ezáltal pedig a kanyar csúcspontján már a holland pilóta volt a támadó autó, „megalapozatlan”.

A döntés értelmében Max Verstappen megtarthatja Austinban megszerzett 3. helyét, míg Norris a 4. helyen zárta az Amerikai Nagydíjat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban
Gyorshír: Russell csúnyán összetörte a Mercedes autóját!
Shwartzman rajtbüntetést kapott, bár nem tudni, indul-e valaha F1-es versenyen
Russell az élen Mexikóban, balesettel kezdett a Ferrari

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!