Norris az időmérőig megpróbálja ledolgozni a hátrányát - F1VILÁG.HU

Norris az időmérőig megpróbálja ledolgozni a hátrányát

HIRDETÉS
A McLaren bajnokaspiránsa a Mexikói Nagydíj első szabadedzését a bokszban töltötte, aminek következtében sürgetve érzi magát, hogy felzárkózzon az ellenfeleire.

Egyelőre nem érzi magát komfortosan a Forma-1-es Mexikói Nagydíj hétvégéjén Lando Norris, aki a pénteki edzésnapon a szokásosnál kevesebb lehetőséget kapott a versenyre való felkészülésre. A McLaren pilótája az első szabadedzésen a csapat junior versenyzőjének Pato O’Wardnak adta át az autóját, ami után a második, fél órával meghosszabbított és gumiteszttel kombinált szabadedzésen lett volna lehetősége a felzárkózásra, ha ezt nem akadályozza George Russell balesete miatt egy piros zászlós megszakítás.

Norris némileg kényelmetlennek találja ezt a szituációt, és úgy érzi, az időmérő edzés kezdetéig kemény munka vár rá.

„Nem jó érzés, hogy a többiekhez képest kevesebb kört futottam, és a felzárkózós játékot kell játszanom. Erre a pályára nehéz ráérezni, nagyon alacsony a tapadása. Biztos vagyok benne, hogy az időmérőre rendben leszünk, de nem ez a legkomfortosabb helyzet. Munka vár ránk” – magyarázta a brit pilóta, aki ennek ellenére reméli, hogy a kvalifikáción esélye lesz pole-pozíciót szerezni.

„Igen, mindig ebben bízok. Oscar [Piastri, a csapattárs] eddig gyors volt. Én kisebb hátrányban vagyok, ezen még dolgoznunk kell, de szombaton minden kiderül.”

Norris 1:17,948-as körrel a pénteki nap ötödik leggyorsabb körét futotta, míg csapattársa, Piastri hét századmásodperccel jobb időt autózva a második helyen zárt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris az időmérőig megpróbálja ledolgozni a hátrányát
Leclerc: Nem volt sima nap, de a tempó megvan!
Russell sem érti a mexikói balesetének okát
Verstappen: Teljesen haszontalan nap volt…
Horner megerősítette, Tsunoda tesztelhet a Red Bull-lal a szezon végén

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!