A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A BMW első futamgyőzelmére készül Ausztráliában

A BMW Sauber készen áll arra, hogy harcba szálljon a győzelemért a holnapi Ausztrál Nagydíjon, miután kimagaslóan teljesítettek versenyzői az időmérőn. A vezetőség bevallotta, közelebb vannak riválisaikhoz, mint gondolták.

A BMW Sauber készen áll arra, hogy harcba szálljon a győzelemért a holnapi Ausztrál Nagydíjon, miután kimagaslóan teljesítettek versenyzői az időmérőn. A vezetőség bevallotta, közelebb vannak riválisaikhoz, mint gondolták.

A német-svájci alakulat, amely a harmadik erőt képviselte a tavalyi évben, sokat küszködött az első téli teszteken, ugyanis probléma volt új autója egyensúlyával.

A csapat azonban keményen dolgozott, hogy megoldja a helyzetet, és az elmúlt hetekben már minden a legnagyobb rendben ment, így magabiztosan érkeztek meg a szezonnyitónak helyet adó Melbourne-be.

A gárda ereje egyértelművé vált a mai időmérő edzésen, ahol Robert Kubica a második, míg csapattársa, Nick Heidfeld az ötödik helyet szerezte meg.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen bevallotta, csapata közelebb áll az élmezőnyhöz, mint azt korábban gondolta, és úgy érzi, esélyük lehet harcba szállni a győzelemért a holnapi versenyen.

“Természetesen nagyon örülnék egy dobogós helyezésnek, de nem veszünk vissza a tempóból” – mondta a német szakember az időmérő után Melbourne-ben. “Úgy gondolom, hogy versenykörülmények között roppant erősek vagyunk. A hosszú etapok alatt mindig jól mentünk.”

“Minden attól függ, kinek milyen hosszú lesz az első etapja, azonban erről fogalmam nincs. Nyilván később már fogjuk tudni, ki milyen taktikával megy, azonban az első versenyen mindenki sötétben tapogatózik.”

Arra a nyilatkozatára reagálva, melyben arról beszélt, hogy a szezon második felében már a győzelmek is szóba jöhetnek, Theissen a következőket mondta: “Igen, ez két nappal ezelőtt volt. Majd meglátjuk. Azonban sokkal közelebb állunk ellenfeleinkhez, mint azt korábban gondoltuk, legalábbis itt, a mai napon. Azt nem tudom, mikor fog bekövetkezni [a győzelem], de nagyon magabiztos vagyok.”

A szakember továbbá azt is elmondta, hogy Kubica biztosan megszerezte volna a pole pozíciót, ha nem hibázik utolsó gyorskörén.

“Biztos vagyok benne, hogy ő indulhatott volna az élről. A hiba legalább két tizedet jelentett. Fantasztikus, ahogyan megfogta az autót, és irányítása alatt tartotta” – tette hozzá Theissen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!