A Honda a középmezőnyt célozza meg Melbourne-ben

A Honda csapatvezetője, Ross Brawn szerint a japán nagyvállalat már az első futamon megcélozhatja a középmezőnyt átdolgozott versenygépével, miután az új autó kiválóan teljesített a múlt heti privát tesztprogramon Jerezben.

A Honda csapatvezetője, Ross Brawn szerint a japán nagyvállalat már az első futamon megcélozhatja a középmezőnyt átdolgozott versenygépével, miután az új autó kiválóan teljesített a múlt heti privát tesztprogramon Jerezben.

A brackley-i bázisú alakulat a múlt héten próbálta ki első alkalommal a már kimondottan a szezonnyitóra szánt aerodinamikai csomagját a spanyol ringen.

Bár időeredményeket nem tett közzé a Honda, a vezetőség mégis elégedetten távozott a helyszínről, és a látottak után magabiztosan várja a hétvégi futamot.

Az RA108-as modell borzalmasan gyengén teljesített a kollektív teszteken, és szinte kivétel nélkül a mezőny hátsó régiójában végzett. Mindezek ellenére Brawn úgy gondolja, hogy a legújabb fejlesztések meghozhatják a várt sikert, és a Honda felzárkózhat a középmezőnybe.

“Csak mi voltunk Jerezben, így lehetőségünk nyílt arra, hogy összehasonlítsuk a régi és az új aerodinamikai csomagot egymással, és azt kell mondjam, az eredmények magukért beszéltek, komoly előrelépést értünk el” – mondta Brawn a Honda sajtótájékoztatóján Tokióban.

“Leginkább az új autó hosszú etapokon nyújtott teljesítménye nyűgözött le bennünket. Sokkal egyenletesebb, és miközben az egykörös teljesítményünk is javult, a verseny szimulációval voltunk leginkább megelégedve.”

“Azonban nehéz lenne megmondani, hol is állunk a többiekhez képest. Egy biztos, nem fogjuk tudni felvenni a versenyt az élmenőkkel, azonban számomra az a legfontosabb, hogy pozitív irányba léptünk előre. Én mindössze ennyit szerettem volna, és szeretnék is a jövőben” – magyarázta a Ferrari egykori műszaki igazgatója.

“Úgy gondolom, hogy rengeteget fejlődtünk az elmúlt időben, és nem vagyok merész, ha azt mondom, bejuthatunk a középmezőnybe. Ám ehhez nagyon jó munkát kell végeznünk Melbourne-ben. A középmezőny nagyon szoros, szinte azonosak a köridők. Azok lesznek a középmezőny elején, akik jobb munkát végeznek a hétvégén.”

Brawn optimizmusát sugallták a csapat versenyzői is, akik szintén elégedettek voltak a múlt heti teszteken látottakkal, és magabiztosan várják a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

“Jerezben volt az első alkalom, hogy pozitív változásra számítottam, miután beültem az autóba, és ezt meg is kaptam” – mondta Button. “Hosszú út áll előttünk, míg felvehetjük a harcot az élmezőnnyel, azonban jó irányba haladunk.”

Rubens Barrichello a következőkkel folytatta: “Jensonhoz hasonlóan, abszolút pozitívan várom a szezon kezdetét. Már alig várom, hogy pályára gördülhessünk Melbourne-ben, és meglássuk, hol is állunk valójában. Úgy gondolom, hogy a csapat megfelelően felkészült az idei évre.”

Az elégedettség ellenére Brawn figyelmeztetett, még nagyon kemény munka vár rájuk, és időbe fog telni, míg elérik céljaikat a Forma-1-ben.

“Elégedettek vagyunk az eredményekkel, és ami még fontosabb, hogy ilyen eredményekre is számítottunk, ami jó dolog” – mondta. “Meg kell értenünk, hogy pontosan mi történik, terveznünk kell, majd ezeket a terveket meg kell valósítanunk. Hosszú út áll előttünk. Lépésről lépésre kell haladnunk, de ismét hangsúlyozom, elégedett vagyok a múlt heti teszten látottakkal.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS