A Honda komoly javulást vár az új csomagtól - F1VILÁG.HU

A Honda komoly javulást vár az új csomagtól

HIRDETÉS

A Honda Racing vezetése biztos benne, hogy a későbbiekben is tartani tudják majd a lépést a többiekkel, miután sikeresen debütáltak az újítások a múlt heti tesztprogramnak helyet adó Barcelonában.

A Honda Racing vezetése biztos benne, hogy a későbbiekben is tartani tudják majd a lépést a többiekkel, miután sikeresen debütáltak az újítások a múlt heti tesztprogramnak helyet adó Barcelonában.

A japán nagyvállalat számos aerodinamikai újítást, egy módosított felfüggesztést, és néhány mechanikai változtatást kipróbált a múlt heti teszten, melyektől mindenképpen javulást vár az európai szezon első versenyein.

“A csapat minden egyes versenyen sokat javult, folyamatosan nyerte vissza önbizalmát, és egyre jobb teljesítmény elérésére volt képes” – mondta Ross Brawn, a Honda csapatvezetője.

“Legutóbbi fejlesztéseink rengeteget javítottak az RA108-as teljesítményén. Az aerodinamikai újításokkal, és a módosított felfüggesztéssel, sokkal jobb lett az autó vezethetősége, legalábbis az elmúlt héten elvégzett négynapos tesztprogram ezt mutatta.”

“Úgy gondolom, hogy ezekkel az újításokkal jobb lesz a teljesítményünk, és közelebb kerülhetünk a pontszerzéshez a hétvégi Spanyol Nagydíjon, és az azt követő versenyeken” – tette hozzá a brit szakember.

Jenson Button a rossz időjárás miatt ugyan csak kevés kilométert tudott megtenni az újításokkal, azonban úgy gondolja, hogy csapata ismét eséllyel pályázhat az időmérő utolsó etapjára.

“Az első három versenyen mutatott teljesítményünk bizonyította, hogy folyamatosan fejlődünk, ami megnyugtató, és magabiztosságra ad okot” – mondta Button. “Annak ellenére, hogy az időjárás miatt csak kevés kilométert tudtam megtenni az elmúlt héten, a csapat sikeresen letesztelte az újításokat, így biztos vagyok benne, hogy jó formában leszünk.”

“Bízom benne, hogy ismét harcba szállhatunk az első tíz helyért az időmérő edzésen, ami mindenképpen jobb pozícióba repít minket a versenyen.”

Csapattársa, Rubens Barrichello a következőkkel folytatta: “Sikeres négynapos tesztprogramon vagyunk túl, rengeteg kilométert megtettünk. Fő célunk az volt, hogy kipróbáljuk az aerodinamikai és mechanikai újításokat a hétvégi versenyre.”

“A köridők rengeteget javultak a továbbfejlesztett csomaggal, aminek nagyon örülünk, azonban mint mindig, most is meg kell várnunk a versenyt, hogy tiszta képet kapjunk az erőviszonyokról. Biztos vagyok benne, hogy sikerült előrelépést elérnünk” – tette hozzá a brazil pilóta.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!