Friss hírek

A Hondánál a gyenge egyensúlyra panaszkodnak

A Honda Racing versenyzői, Jenson Button és Rubens Barrichello az autó egyensúlyproblémáit okolják gyenge szereplésükért a Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzésein.

A Honda Racing versenyzői, Jenson Button és Rubens Barrichello az autó egyensúlyproblémáit okolják gyenge szereplésükért a Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzésein.

Annak ellenére, hogy a Honda párosa sokat várt az RA108-as modell múlt héten bemutatott új aerodinamikai csomagjától, igen gyengén teljesített a pénteki edzésnapon Barcelonában.

A Honda versenyzői az autó tapadására panaszkodtak, azonban bíznak abban, hogy a helyzet javulni fog a holnapi időmérő edzésig.

“Nagyon fontos volt a mai nap, mert a múlt héten a rossz időjárás miatt nem tudtam túl sok kilométert megtenni, így örültem, hogy a mai edzésen többet foglalkozhattam az új fejlesztésekkel” – mondta Button, aki csak a 15. helyen végzett a délutáni tréningen.

“Egyelőre még nem találtuk meg a legmegfelelőbb beállításokat, ugyanis rengeteget küszködtünk az autó egyensúlyával, de bízom benne, hogy holnap minden rendben lesz.”

Barrichello, aki egy hellyel hátrébb, a 17. pozícióban landolt, a következőkkel folytatta: “Nem volt egyszerű napunk. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy megtaláljuk azokat a beállításokat, melyekkel a múlt héten is mentünk. Az autó egyensúlya teljesen más volt ma, így valóban nagyon keményen kellett dolgoznunk, hogy megtaláljuk azokat a beállításokat, melyek olyan érzést biztosítanak, mint a múlt heti tesztprogramon.”

“Sok dolgunk lesz még a ma este folyamán, hogy áttanulmányozva az adatokat, megértsük a helyzetet. Magabiztos voltam a teszt után, és bár előrelépést jelentenek az újítások, rengeteg munka vár még ránk, hogy jól szerepeljünk a harmadik edzésen és a kvalifikáción. Nem lesz egyszerű, de nem is lehetetlen.”

A Honda verseny- és tesztmérnöke, Steve Clark úgy gondolja, hogy csapata csak a szombati időmérő edzés után kap tiszta képet arról, hol is áll ellenfeleihez képest.

“Teljesen mások voltak a körülmények, mint a múlt heti teszten és most azon kell dolgoznunk, hogy megtaláljuk az autó megfelelő beállításit az időmérőre és a versenyre” – mondta a szakember. “Azonban csak az időmérőn fogjuk megtudni, mekkora előrelépést jelentenek a múlt héten bemutatott újítások. Célunk az, hogy mindkét autónkat bejuttassuk az első tízbe az időmérő edzésen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!