A nyári szünet után átalakul a Ferrari technikai részlege - F1VILÁG.HU

A nyári szünet után átalakul a Ferrari technikai részlege

HIRDETÉS
A nyári szünet után bejelenti új szerkezeti felépítését a Ferrari Forma-1-es csapata azok után, hogy Enrico Cardile technikai igazgató távozik az istállótól.

Nemrég derült ki, Cardile azonnali hatállyal távozik a maranellói csapattól: a neves szakember az Aston Martinnál folytatja Forma-1-es pályafutását. A Ferrarinál Fred Vasseur vette át a kasztniért felelős részleg irányítását, hamarosan azonban kiderül, ki lesz Cardile végleges utódja a csapatnál.

A Ferrari a hírek szerint korábban keményen dolgozott azon, hogy leigazolja a Red Bulltól hamarosan távozó Adrian Newey-t, bár nemrégiben már arról szóltak a pletykák, az olaszok letettek a 65 éves sztármérnök leigazolásáról, aki jó eséllyel az Aston Martinnál folytatja majd jövőre.

Vasseur azt mondja, ők a nyári szünet után bejelentik majd, hogyan alakul át a technikai szerkezet Cardile távozását követően.

„A nyári szünetben én fogom betölteni a pozíciót, mert ez a legkönyebb, de közvetlenül a nyári szünetet követően bejelentjük majd az új szervezetünket” — mondta Fred Vasseur. „Végső soron azonban egy több mint 200 szakemberből álló csapat dolgozik ezeken az autókon, és 200 ember esetében egy személy távozása nem mindig dráma.”

Arra a kérdésre, hogy ki veheti át Cardile feladatait, a csapatfőnök mosolyogva azt mondta: „Van pár öt betűből álló nevem!”

Cardile távozása ellenére Vasseur úgy látja, a Ferrari erős technikai gárdával rendelkezik: „Én mindig igyekszem elmondani azt, hogy az egyének kevésbé pontosak, mint maga a csoport, és ez igaz akkor is, amikor leigazolsz valakit, mint ahogy akkor is, amikor elveszítesz valakit” — magyarázta. „A csoport stabilitása fontos, és hogy a többi szakember nagyon jól dolgozzon együtt — a nehéz pillanatokban meg tudtuk mutatni, hogy csapatként dolgozunk.”

„12 hónap alatt harmadával csökkentettük lemaradásunkat a győzteshez képest, és ez a gyárban elvégzett munkának köszönhető. Ez azt is jelenti, hogy nagyon bízom bennük, viszont tovább kell folytatnunk, mert nem vagyok elégedett az eredménnyel, nem vagyok elégedett azzal, hogy 20 másodpercre vagyunk a győztestől. Viszont tavaly, Magyarországon 65 másodperces hátránnyal értünk célba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!