A Red Bull bátorítja Verstappen agresszivitását, vélik a McLarennél - F1VILÁG.HU

A Red Bull bátorítja Verstappen agresszivitását, vélik a McLarennél

HIRDETÉS
Zak Brown az Osztrák Nagydíjon történteket követően megkérdőjelezte a Red Bull versenyzéshez való hozzáállását.
Dr. Helmut Marko, Christian Horner and Max Verstappen seen during the FIA Formula1 World Championship at the Red Bull Ring in Spielberg, Austria on June 28, 2024. // Joerg Mitter / Red Bull Ring // SI202406281254 // Usage for editorial use only //

A Red Bull Forma-1-es csapatánál egyenesen bátorítják Max Verstappent az agresszív, szabályokat feszegető stílusú versenyzésre – nyilatkozta Zak Brown. A McLaren vezérigazgatója a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjra reflektált ezzel, amelyen a győzelemért harcolva Verstappen és Lando Norris kőkemény, időnként a szabályosság határait súrolva versenyzett. A koccanásért, ami mindkét pilótánál defektet okozott, Verstappent meg is büntették a felügyelők.

„Csalódott vagyok a Red Bull nagyszerű csapatában, mert a rádióban hallható, hogy szinte bátorítják rá. A bokszfalon ülőknek felelősségük van abban, hogy elmondják a pilótáknak, egy versenyen mi történhet és mi nem, miközben tiszteletben kell tartanunk a szabályokat” – magyarázta Brown, aki a felmerülő konfliktust meglovagolva az ellenfél utóbbi évek több jelentős ballépését is felemlegette.

„Láttuk ennek a hiányát, legyen szó a pénzügyi szabályokról, a pályán tartózkodásra vonatkozó sportszabályzatról, apukák körüli problémákról és hasonlók. Nem hiszem, hogy ilyen hozzáállással kellene versenyezni. A mi felelősségünk elmondani a pilótáknak, mit szabad és mit nem. Ha ezt korábban megteszik, talán nem történik meg az incidens. Szóval szerintem az egy versenybaleset volt, ami elkerülhető lett volna, ha a bokszfalon ülők és a felügyelők a helyzet magaslatán lennének.”

Bár Norris és Verstappen már túllépett a múlt hétvégi összetűzésen, Brown szerint az esetből tanulva további lépésekre lenne szükség annak érdekében, hogy a későbbiekben ne történhessenek hasonló esetek. Mivel az FIA-nál hétről hétre változnak az F1-es stewardok, Brown szerint állandó emberekre lenne szükség.

„Szerintem ezzel az FIA is egyetért, a szabályok betartatása területén nagyobb következetességre lenne szükség. Részmunkaidős stewardokat alkalmazni nehéz ügy. Nagyon összetett munkát végezni részmunkaidősként szerintem nehéz. Max semmit sem fog változtatni, ha nem szólnak rá, ami szerintem egy elszalasztott lehetőség volt” – tekintett vissza a múlt hétvégén történtekre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!