A Red Bull eladja fiókcsapatát, a Toro Rossót!

Tulajdonosváltás előtt áll a Scuderia Toro Rosso versenyistálló, erősítette meg a gárda társtulajdonosa, a Red Bull birodalom feje, Dietrich Mateschitz, aki nem tudja vállalni, hogy egy teljesen új autót épít a 2010-es idényre.

Tulajdonosváltás előtt áll a Scuderia Toro Rosso versenyistálló, erősítette meg a gárda társtulajdonosa, a Red Bull birodalom feje, Dietrich Mateschitz, aki nem tudja vállalni, hogy egy teljesen új autót épít a 2010-es idényre.

Az elmúlt hónapokban több cikk is megjelent arról, miszerint Mateschitz és társa, az egykori Forma-1-es versenyző, Gerhard Berger új tulajdonos után kutat, ám azt eddig mindkét fél határozottan cáfolta.

Azonban azzal, hogy az új Concorde Egyezmény tiltja a kereskedelmi karosszériák használatát a 2010-es idénytől, az osztrák milliárdos vállalkozó megerősítette, nem tudja tovább folytatni a Red Bull fiókcsapatának irányítását és finanszírozását, és a svájci Motorsport Aktuellnek adott interjújában elhintette, készen áll eladni a kiscsapatot.

“Nem nagy titok, hogy készen állunk piacra dobni a Toro Rossót” – mondta Mateschitz. “2010-től életbe lép egy szabály, amely tiltja, hogy bármiféle együttműködés és kapcsolat legyen a Red Bull Racing és a Scuderia Toro Rosso között a Forma-1-ben. Éppen ezért elkerülhetetlen, hogy megváljunk egyik csapatunktól, és csak egy istállóval folytassuk tovább a küzdelmet a Forma-1-ben.”

“Az idei évben még nem adjuk el a Toro Rossót, de 2010 előtt biztosan megválunk tőle” – tette hozzá az üzletember.

A híresztelések a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon kaptak újra szárnyra, ahol az orosz üzletember, Roustam Tariko volt Berger vendége. Tarikót korábban is szóba hozták már a Forma-1-gyel, akkor az a hír járta, hogy Eddie Irvine-nal közösen szeretne csapatot indítani a királykategóriában.

Egy másik név, aki szóba került, mint lehetséges felvásárló, Tony Teixeira, az A1GP elnöke.

Mateschitz ugyan nem árulta el, kikkel folynak a tárgyalások, ha egyáltalán folynak, azonban annyit elmondott, hogy csakis megbízható vevőnek adják el a csapatot.

“Csak abban az esetben adjuk el a csapatot, ha az jó kezekbe kerül” – mondta.

A Toro Rossót 2006 elején alapította a Red Bull, miután Mateschitz felvásárolta a csőd szélére került Minadri istállót Paul Stoddarttól.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS