A Red Bull és az Aston Martin is komoly fejlesztésekkel érkezett a Hungaroringre - F1VILÁG.HU

A Red Bull és az Aston Martin is komoly fejlesztésekkel érkezett a Hungaroringre

HIRDETÉS
Két csapat, a Red Bull és az Aston Martin érkezett komoly fejlesztésekkel a Forma-1-es világbajnokság következő állomására, a Magyar Nagydíjra.

Az energiaital-gyárosok bevallottan lemaradtak az elmúlt időszakban ellenfeleikhez képest a fejlesztési versenyben, Max Verstappen pedig a Magyar Nagydíj csütörtöki médianapján úgy fogalmazott, a Hungaroringen bevetésre kerülő újítások döntő jelentőségűek lehetnek a csapat számára a további küzdelmek tekintetében.

Míg a legtöbb csapat csak kisebb újításokkal érkezett, a Red Bull RB20-asára jó néhány új megoldás felkerül Mogyoródon. Ezek között vannak a csapat tájékoztatása szerint pályaspecifikus megoldások, mint például a kissé átalakított oldalszekrények, illetve motorborítás. Változtattak továbbá az autó elején és hátulján is — elsősorban a leszorítóerő növelése érdekében. Ennek megfelelően a Red Bull az autó hátsó részén is módosított, valamint egy vadonatúj első szárny kerül fel az RB20-asra, mint ahogy változtatásokat hajtottak végre az első felfüggesztésen is.

A Ferrari kitart azon padlólemez mellett, melyet még Barcelonában vetett be, a Magyar Nagydíj hétvégéjére azonban módosított azon. A kisebb geometriai változtatásoktól az olaszok azt remélik, sikerül megszabadulniuk a pattogástól a gyors kanyarokban, melyek a legutóbbi versenyhétvégéken komoly nehézségeket okoztak a versenyzőknek.

A Mercedes csupán az autó hátulján található alsó deflektoron módosított, hogy növelje az autó leszorítóerejét, a McLaren pedig semmiféle újítást nem vet be a Hungaroringen. 

Az Aston Martin ugyanakkor a Red Bullhoz hasonlóan komoly fejlesztésekkel érkezett a mogyoródi hétvégére: a Silverstone-ban bevetett első szárnyhoz egy új, agresszívebb terelőlapot fejlesztettek erre a hétvégére, hogy megfelelő aerodinamikai egyensúly álljon rendelkezésre a nagy leszorítóerős szárny használata mellett. A brit csapat változtatott az autó padlólemezén, illetve a padlóéleken is a hatékonyabb működés érdekében, de kis mértékben átalakította az AMR24-es diffúzorát is, valamint egy új derékszárny is felkerül az autóra a Hungaroringen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!