A Red Bull hitt Ricciardo újabb győzelmében - F1VILÁG.HU

A Red Bull hitt Ricciardo újabb győzelmében

HIRDETÉS

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, a Magyar Nagydíjon azt gondolta, Daniel Ricciardónak ismét esélye lesz arra, hogy futamot nyerjen a Hungaroringen.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, a Magyar Nagydíjon azt gondolta, Daniel Ricciardónak ismét esélye lesz arra, hogy futamot nyerjen a Hungaroringen.

A biztonsági autós periódust követően az ausztrál versenyző még ötödik volt, aztán elkezdett folyamatosan felzárkózni, köszönhetően annak, hogy riválisaival ellentétben ő a Pirelli lágyabb abroncsait használta.

Ricciardo eredményesen legyűrte a címvédő Lewis Hamiltont, majd a problémákkal küszködő Kimi Räikkönent is, majd elkezdte támadni a Mercedes másik pilótáját, Nico Rosberget.

Kettejük párharca azonban balesettel zárult, minek következtében Rosberg defektet kapott, Ricciardo autójának pedig az első szárnya sérült.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke beismerte, reménykedett abban, hogy az ausztrál tehetség a tavalyi év után idén is győzedelmeskedik Magyarországon.

„Volt egy kis deja-vu érzésem. Az első kiállásnál meghoztuk azt a taktikai döntést, hogy a keményebb gumikat raktuk fel, mert úgy éreztük, ha lesz biztonsági autós periódus, a lehetőségeink a futam későbbi szakaszában adódnak majd” – mondta a szakember.

„Maradt tehát egy szett lágy gumink, a biztonsági autó pedig bejött, szóval csodálatosan összejött minden. A meglepő dolog az volt, hogy Rosberg a keményebb keverékkel ment. Lewis autóján is a keményebb abroncsok voltak, Kiminek pedig problémája volt.”

„Daniel könnyedén megelőzte Kimit, de Lewisszal nehezebb dolga volt, össze is ütköztek, ami miatt jelentősen megsérült az autója. Ennek ellenére közel maradt a vezető pároshoz. Nico ellenében megfogta a belső ívet, kicsit mélyet fékezett, Nico pedig keresztülhúzott előtte, szóval versenybalesetnek tűnt.”

„Kár érte, mert ha nincs a baleset, és megelőzi Nicót, akkor érdekes küzdelmet vívhatott volna Sebbel [Vettel].”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!