A Red Bull készen áll arra, hogy kockáztasson - F1VILÁG.HU

A Red Bull készen áll arra, hogy kockáztasson

HIRDETÉS
Mivel a Red Bull „erőből” nem tudja legyőzni a Mercedest, kockáztatniuk kell, és le kell csapniuk a kínálkozó lehetőségekre – mondta Christian Horner, az istálló csapatfőnöke.
BARCELONA, SPAIN - AUGUST 14: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during practice for the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on August 14, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)

Max Verstappen volt az idei évben az első, akinek sikerült legyőznie a Mercedeseket – a 70. évforduló Nagydíján a holland remek taktikával nyerte meg a futamot. Verstappenék már az időmérőn különös stratégiát választottak: a kemény abroncsokkal futották leggyorsabb körüket a Q2-ben, így ezekkel a gumikkal rajtolt vasárnap. 

Ezt követően pedig a remek gumikezelés mellett remek stratégiát is alkalmazott a csapat, így sikerült maguk mögé utasítaniuk a Mercedeseket. 

„Nemcsak a stratégák, de az egész csapat szuper munkát végzett. Nem a mi autónk a leggyorsabb, szóval fontosabb, hogy a csapat jól alkalmazkodjon és helyesen reagáljon. Hogy ez nekünk jól megy, azt az elmúlt versenyen bizonyítottuk. És készen állunk arra, hogy kockázatot vállaljunk, ha arra lesz szükség.

A Spanyol Nagydíj hétvégéjén arra számít az istálló, hogy a Mercedes ismét erős lesz, ám a hőség az ő kezükre játszhat. 

„A Mercedes egy körön nagyon-nagyon erős. Max hosszú etapjai viszont nagyon ígéretesnek bizonyultak, különösen a közepes gumikkal volt gyors. Természetesen meglátjuk majd, hogy mi lesz az időjárással, de úgy tűnik, hogy újra meleg versenyhétvégénk lesz” – mondta Horner, aki egyelőre nem kíván jóslatokba bocsátkozni az esélyeket illetően.

„Most még semmit nem zárhatunk ki. Először meg kell vizsgálnunk az adatokat, és Verst.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!