A Renault az elszalasztott lehetőséget siratja - F1VILÁG.HU

A Renault az elszalasztott lehetőséget siratja

A Renault vezetése az elhalasztott lehetőség miatt szomorkodik, miután nem tudták kihasználni ellenfeleik hibáit és pont nélkül távoztak az esős Monacóból.

A Renault vezetése az elhalasztott lehetőség miatt szomorkodik, miután nem tudták kihasználni ellenfeleik hibáit és pont nélkül távoztak az esős Monacóból.

Fernando Alonso és csapattársa, Nelsinho Piquet is gyors volt a verseny egyes szakaszaiban, ám végül mindkettőjüket problémák sújtották, így egyetlen pontot sem szereztek a vasárnapi megmérettetésen, mely hihetetlen izgalmakat hozott.

Piquet összetörte autóját, miután száraz aszfaltra alkalmatos gumikra váltott, míg Alonso rengeteg időt töltött a boxban Heidfelddel történt ütközését követően.

 

“Elszalasztottuk ezt a remek lehetőséget, ami nagyon bosszantó, mert versenyképesek voltunk” – mondta a csapat vezetője, Flavio Briatore a futam után.

“Fernando kiválóan ment, ám ütközését követően nyilvánvalóvá vált, hogy túlságosan lemaradt ahhoz, hogy pontokat szerezzen. Nelson versenye sem volt örömteli, azonban Monaco továbbra is hatalmas kihívás egy tesztpilóta számára.”

A Renault főmérnöke, Pat Symonds a következőkkel folytatta: “Az, hogy mi futottuk meg a harmadik legjobb időt a vasárnapi versenyen, bizonyítja a fejlődésünket. Azonban mindössze ezt vihetjük magunkkal, pedig sokkal többre is képesek lehettünk volna.”

Alonso szintén csalódott volt, és bevallotta, csapata kockáztatott a stratégiával, ami végül nem úgy sült el, ahogy arra számítottak.

“Nem sikerült elérnünk azt, amire szerintem képesek lettünk volna egy normális körülmények között megrendezett versenyen” – mondta a spanyol, aki az elmúlt két évben nem talált legyőzőre a hercegségben.

“A pálya állapota folyamatosan változott, az autó érzékeny volt, és többször is hibáztam. Ezt követően változtattunk a stratégián, de nem működött, ami bosszantó. Mivel nem vagyunk harcban a bajnoki címért, kockáztathattunk, de sajnos ez nem jött be a hétvégi versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Renault az elszalasztott lehetőséget siratja
Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit
Verstappen szerint több előzés lehet Barcelonában
Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései
Hamilton: Momentán küszködöm azzal, hogy a top 10-be kerüljek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!