A Renault optimistán várja a Török Nagydíjat - F1VILÁG.HU

A Renault optimistán várja a Török Nagydíjat

HIRDETÉS

A Renault vezetése bízik benne, hogy meg tudja tartani lendületét, és jól szerepel majd a hétvégén megrendezésre kerülő Török Nagydíjon, ahol ismét a pontszerzést célozza meg.

A Renault vezetése bízik benne, hogy meg tudja tartani lendületét, és jól szerepel majd a hétvégén megrendezésre kerülő Török Nagydíjon, ahol ismét a pontszerzést célozza meg.

A kétszeres világbajnok, Fernando Alonso mindent kihozott csapata legújabb fejlesztéseiből a Spanyol Nagydíjon, ahol miután az első sorba kvalifikálta magát, sokáig az élmezőnyben autózott, mielőtt még egy motorhiba miatt feladni kényszerült a küzdelmet.

A Renault főmérnöke, Pat Symonds úgy gondolja, hogy csapata legalább ilyen jó teljesítményre lehet majd képes a hétvégi Törtök Nagydíjon.

“Az aerodinamikai hatékonyság komoly szerepet játszik minden egyes pályán, így minden okunk megvan arra, hogy optimistán várjuk a következő futamot” – mondta a szakember. “Úgy gondolom, hogy sokkal közelebb kerültünk az élcsapatokhoz. Azonban nem szabad elszállnunk magunktól, mert még rengeteg munka vár ránk. Számos új aerodinamikai fejlesztéssel készülünk a török futamra.”

Alonso legalább ennyire optimistán várja a következő futamot, ugyanis teljes mértékben elégedett volt a hazai versenyén látottakkal.

“Már a hétvége elején tisztán látszott, hogy sikerült előrelépést elérnünk Barcelonában, ami a csapat összes dolgozója kemény munkájának köszönhető, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy közelebb kerüljünk az élmezőnyhöz” – magyarázta Alonso.

“Ez még csak az első lépés volt, a következő időszakra is agresszív fejlesztésekkel készülünk és minden versenyen új elemeket mutatunk be. Tudom, hogy nem lesz egyszerű, de biztos vagyok benne, hogy lesz néhány érdekes futam, és ez az, amire vágyom.”

Symonds azt is bevallotta, hogy a spanyol futamon látottak jó hatással voltak a Renault-ra, de tisztában van azzal, hogy legalább annyira fontos, hogy mielőbb a pontokat szerezzenek.

“Ismét meg kell kezdenünk a pontszerzést. Nem elég csak jól teljesítenünk, pontokat is kell gyűjtenünk, mert ez alapján alakul ki a végső sorrend” – mondta Symonds.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!