Friss hírek

A Williams a dobogós helyeket célozza meg

A Williams istálló társtulajdonosa, Patrick Head elárulta, hogy csapata minden egyes futamon harcban szeretne lenni a dobogós helyekért, miután remekül teljesített a szezont megelőző téli teszteken.

A Williams istálló társtulajdonosa, Patrick Head elárulta, hogy csapata minden egyes futamon harcban szeretne lenni a dobogós helyekért, miután remekül teljesített a szezont megelőző téli teszteken.

A grove-i bázisú alakulat – a McLaren kizárását követően – a negyedik helyen végzett a konstruktőrök versenyében a tavalyi évben, és új autójával, az FW30-as kódszámot viselő modellel kiválóan teljesített a téli teszteken.

Bár a vezetőség korábban kijelentette, nem tartja valószínűnek, hogy a Williams harcba tud majd szállni a Ferrarival és a McLaennel, Head bízik benne, hogy csapata minden versenyen esélyes lehet a dobogós helyekre.

“Nem úgy terveztük az új autót, hogy maximum a negyedik helyen végezzen. Természetesen mindig az a célunk, hogy a lehető legjobb autót építsük meg az új szezonra, amellyel minél előrébb végezhetünk, így az eredmények azon múlnak, miként végeztük a munkánkat ezen időszakban” – mondta Head.

“Annak ellenére, hogy versenyzői felállásunk nem olyan tapasztalt, mint amit egy olyan csapattól elvárnánk, amely a bajnoki címért száll harcba, arra számítunk, hogy folyamatosan ott lehetünk a dobogó környékén a 2008-as idényben. A mai Forma-1-es autók megbízhatóságát elnézve, ez csak úgy lehetséges, ha egy olyan versenygépünk van, amelynek a teljesítménye közel van az élcsapatokéhoz.”

Head továbbá azt is elmondta, egyelőre lehetetlenség megjósolni, ki lesz a legversenyképesebb a szezon elején, azonban úgy gondolja, hogy a Ferrari és a McLaren áll az élen jelen pillanatban.

“Túl korai lenne előzetes jóslatokba bocsátkozni az erőviszonyokat illetően” – magyarázta. “Úgy tűnik, hogy a Ferrari és a McLaren sokat javult a tavalyi évhez képest, a BMW-nek is gyors az autója, a Renault-nak is sikerült javulnia. A Red Bull egyre erősebb, a Toro Rosso pedig egy számára teljesen ismerős autóból próbálja meg kihozni a maximumot, így semmiben nem lehet biztos az ember.”

“Mi is sokat fejlődtünk, de az első versenyig nem tudhatjuk, hol is állunk valójában” – tette hozzá a Williams szakembere.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!