A Williams értetlenül áll a történtek előtt - F1VILÁG.HU

A Williams értetlenül áll a történtek előtt

HIRDETÉS

A Williams teljesen középszerű volt a hétvégén megrendezett Osztrák Nagydíjon, vallotta be a csapat teljesítményért felelős vezetője, Rob Smedley.


A Williams teljesen középszerű volt a hétvégén megrendezett Osztrák Nagydíjon, vallotta be a csapat teljesítményért felelős vezetője, Rob Smedley.

Valtteri Bottas és a pole pozícióból induló Felipe Massa a harmadik illetve a negyedik helyen végzett a Red Bull ringen még 2014-ben, míg tavaly a harmadik és az ötödik helyen intették le őket, miután Massa sokáig vezetett.

Idén azonban teljesen más volt a helyzet az újraaszfaltozott ringen, ahol Bottas a kilencedik lett, Massa pedig célba sem érkezett.

Bottas a gumikkal küszködött, Massa pedig a bokszutcából volt kénytelen elrajtolni, miután a futam előtt első szárnyat kellett cserélni az autóját egy struktúrahiba miatt, majd a fékek túlmelegedése következtében feladta a küzdelmet.

„Nem ott vagyunk, ahol lennünk kellene” – mondta Smedley.

„Az igazat megvallva, teljesen középszerű volt a teljesítményünk, nem volt meg a sebességünk, amit egyelőre nem is tudok hova tenni.”

„Valtteri képtelen volt az abroncsait megfelelő állapotban tartani, ami egy kicsit fura, de ha ez nem lett volna, akkor sem lett volna meg az autó sebessége ahhoz, hogy eredményesek legyünk a hétvégén.”

„Azzal, hogy újraaszfaltozták a pályát, teljesen megváltozott a karakterisztikája, egy más helyszín lett. Meg kell értenünk, hogy mi történt, még több tapasztalatra van szükségünk ezen a téren, hogy a gumikat a megfelelően tudjuk kezelni a versenyen.”

A Williams egy új első szárnyat hozott magával a Red Bull ringre, amit Massa autójára szerelt fel, ám azt le kellett cserélni a futam előtt és vissza kellett térni a régi változathoz, ugyanis egy struktúra hibát talált a csapat rajta.

Hirdetés

„Nem akartunk kockáztatni, a versenyzőink és a csapattagjaink épsége mindennél fontosabb számunkra” – folytatta Smedley.

„Egyelőre nem tudjuk, mi okozta a sérülést, talán a rázókő a kettes kanyarban, de meg kell vizsgálnunk az adatokat, hogy többet mondhassunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!