Friss hírek

A Williams továbbra sem bízza el magát

A Williams technikai igazgatója, Sam Michael elmondta, hogy a téli teszteken mutatott kiváló teljesítményük elégedettségre ad okot, azonban nem szeretne jóslatokba bocsátkozni, ugyanis nem tudja, miként fognak teljesíteni az idei évben.

A Williams technikai igazgatója, Sam Michael elmondta, hogy a téli teszteken mutatott kiváló teljesítményük elégedettségre ad okot, azonban nem szeretne jóslatokba bocsátkozni, ugyanis nem tudja, miként fognak teljesíteni az idei évben.

Azzal, hogy Kazuki Nakajima végzett az élen a tesztek zárónapján Barcelonában, kezd egyre biztosabbá válni, hogy a Williams vadonatúj versenygépe lehet a legnagyobb ellenfele a Ferrarinak és a McLarennek az idei évben.

Michael ugyan óvatosan nyilatkozott csapata esélyeiről, mégis bevallotta, nagyon elégedett a jelenlegi helyzettel, mert úgy érzi, sokkal jobb formában van csapata, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor.

“Már a tavalyi évben is hatalmasat léptünk előre, ugyanis magunk mögött hagytuk a borzalmasra sikerült 2006-os évet” – mondta Michael az Autosportnak. “2008-ban újabb lépést szeretnénk tenni az élmezőny felé. Kiváló a hangulat a csapaton belül, azonban nincs önelégültség. Megfelelően szeretnénk teljesíteni. Tudjuk, hol akarunk lenni, és még nem vagyunk ott, de tisztában vagyunk azzal, hogy mik a céljaink.”

A Williams istálló a jövő héten megrendezésre kerülő barcelonai tesztprogramon már a szezonnyitó melbourne-i viadalra kifejlesztett aerodinamikai csomagjával fut majd, ugyanis a csapatoknak ekkor lesz az utolsó alkalmuk arra, hogy finomra hangolják autóikat.

Michael azonban nem gondolja, hogy az új elemek komolyabb előnyt jelentenének majd csapata számára, és ezekkel közelebb kerülhetnének az élmezőnyhöz a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

“Úgy gondolom, hogy ezekkel az új elemekkel ugyanott maradunk, ahol jelenleg is vagyunk” – magyarázta az ausztrál szakember. “Mindenkinek új csomagja lesz Melbourne-re, szóval mindenki fejlődik. Csak a fejlesztések mértéke fogja meghatározni, hogy ki mennyire lesz gyors a szezonban.”

Arra a kérdésre, hogy az eddigi teszteken látottak alapján hova sorolja a Williams istállót, Michael a következőket válaszolta: “Úgy gondolom, hogy a McLaren és a Ferrari mögött hatalmas a homály. Gőzöm nincs arról, hol állunk valójában. Azonban nem gondolom, hogy valaha is volt olyan év a Forma-1-ben, mikor tiszta képet kaptunk volna az erőviszonyokról már az első három-négy verseny előtt.”

“Az elmúlt években mindig jól kezdtünk, aztán visszaesett a teljesítményünk a szezonnyitó után. Volt olyan is, mikor borzalmasan teljesítettünk Ausztráliában, majd pedig Malajziától feltámadtunk. Néhány verseny biztosan kell majd ahhoz, hogy tiszta képet kapjunk az erőviszonyokról.”

A csapat újonc versenyzője, Kazuki Nakajima is óvatosságra int, ugyanis véleménye szerint a Williams istállón kívül más csapatok is remekül teljesítettek a téli tesztidőszak alatt.

“Nézzük csak a többieket. Engem például Fernando Alonso teljesítménye nagyon meglepett. Roppant gyors volt, és a Red Bull is kiválóan szerepelt néhány teszten. Éppen ezért nem bízom el magam, és biztos vagyok benne, hogy nagyon kemény küzdelem lesz majd az idei évben” – mondta Nakajima, aki bevallotta, hogy tegnapi gyorskörét szinte üres tankkal futotta meg Barcelonában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!