Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Alonso elégedett, a Renault óvatosságra int

A Renault hazai színekben versenyző pilótája, Fernando Alonso magabiztosan várja a hétvége további részét, miután csapattársával együtt az első háromban végzett a péntek délutáni szabadedzésen.

A Renault hazai színekben versenyző pilótája, Fernando Alonso magabiztosan várja a hétvége további részét, miután csapattársával együtt az első háromban végzett a péntek délutáni szabadedzésen.

A Renault számára sikeresen kezdődött a spanyol hétvége és úgy tűnik, hogy az elmúlt héten bemutatott újítások eredményesnek bizonyultak, hiszen a franciák versenyzői kiválóan szerepeltek a pénteki második szabadedzésen.

Bár Raikkönent nem sikerült legyőzniük, kis híján megszerezték az első két pozíciót. Alonso nem egészen egy tizeddel lemaradva a Ferrari finn pilótájától, csapattársa mögött a harmadik helyen végzett.

“Az első edzésnap lehetővé tette számunkra, hogy befejezzük azt a munkát, amit a múlt heti teszten elkezdtünk” – mondta Alonso. “Többféle beállítást kipróbáltunk, és rengeteg adatot gyűjtöttünk. Azonban a körülmények teljesen mások voltak, mint az elmúlt héten, nagyobb volt a szél és jóval kisebb volt a tapadás, amihez hozzá kellett szoknod.”

“Elégedett vagyok a ma elvégzett munkával és az eredményekkel, viszont tisztában vagyok azzal is, hogy még sokat kell fejlődnünk holnapig, hogy biztosan jól szerepeljünk az időmérő edzésen, mert ez határozza meg a vasárnapi versenyünket.”

Piquet a következőkkel folyatatta: “Elégedett vagyok a mai nappal, az autó jól muzsikált, számos beállítást kipróbáltunk, és a gumik terén is sikerült javulást elérnünk.”

“Rengeteg kört teljesítettem, és sikerült befejeznem a programomat. Számos adat áll a rendelkezésünkre, melyek segítségével mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy javítsunk autóink teljesítményén, és a lehető legjobb eredményt érjük el a holnapi időmérő edzésen.”

Pat Symonds, a Renault főmérnöke figyelmeztetett, hogy nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a mai eredményekből, ugyanis minden csapat más-más programon volt.

“Bár nagyon jó érzés a lista elején látni autóinkat, nem szabad elfelejtenünk, hogy péntek van és az eredmények nem feltétlenül tükrözik a valós erőviszonyokat. Azonban úgy gondolom, hogy sikerült előrelépést elérnünk, így magabiztosan várhatjuk a hétvége hátralévő részét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Alonso elégedett, a Renault óvatosságra int
Racing Point: A Renault-nak és a McLarennek szabad másolnia a Mercedest?!
A Ferrari és a Renault túl az első 2022-es törésteszten!
Racing Point: Vettel nálunk a második fénykorát élheti
Minél hátrébb végez, annál nagyobb előnybe kerülhet a Ferrari 2021-ben
Hülkenberg úgy érzi, tartani tudná a lépést Verstappennel