Antonelli ezúttal nem kockáztatott: „Csak egy tiszta edzést szerettem volna” - F1VILÁG.HU

Antonelli ezúttal nem kockáztatott: „Csak egy tiszta edzést szerettem volna”

HIRDETÉS
A Mercedes Forma–1-es csapatának 2025-ben debütáló versenyzője, Andrea Kimi Antonelli elmondta, hogy sokkal nyugodtabban vezetett Mexikóban a nyitóedzésen szabadedzésén, mint a monzai bemutatkozásakor, ahol balesettel zárta az gyakorlást.

Az olasz tehetség Monzában lenyűgöző tempót mutatott első F1-es hétvégéjén, azonban túlvállalta magát a Parabolicánál, és öt kör után kicsúszott, összetörve ezzel George Russell versenyautóját.

Mexikóban a fiatal pilóta újabb lehetőséget kapott, és tanult hibáiból, így kockázatmentesen teljesített egy tiszta edzést Lewis Hamilton W15-ös kódjelű versenyautójával. Végül a 12. leggyorsabb időt futotta: a 18 éves versenyző 19 kört teljesített, és 1,202 másodperccel végzett csapattársa, a leggyorsabb időt futó George Russell mögött, miközben ügyelt arra, hogy a biztonsági határokon belül maradjon.

„Ez mindenképp sokkal jobb volt, mint Monza” – nyilatkozta Antonelli az edzésnap után. „Sokkal nyugodtabban vezettem, nem akartam kockáztatni. Egy tiszta edzést akartam, csak hogy pár kört megtegyek, jobban megismerjem az autót és a gumikat. Összességében elég jó volt. Természetesen éreztem, hogy nem voltam a határon, de ez szándékos volt a részemről. Csak egy tiszta edzést szerettem volna. Gyorsan fel tudtam venni a tempót. Így volt jó.”

Antonelli autója ugyanakkor így is megsérült, ráhajtott ugyanis egy törmelékre, ami károkat okozott a W15-ös padlólemezében.

„Őszintén szólva nem is láttam igazán” – kommentálta az ifjú pilóta. „Sajnos elég nagy kárt okozott a padlólemezben, ami természetesen nem ideális. Ennek ellenére mégis sikerült néhány kört teljesítenem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Antonelli ezúttal nem kockáztatott: „Csak egy tiszta edzést szerettem volna”
Fogadj a mexikói időmérő legjobbjára, és zsebeld be az üdvözlőbónuszt! (x)
Red Bull: Perezen múlik, hogy megtartjuk-e a konstruktőri második helyet
Hornert is lenyűgözte Lawson teljesítménye
Russell balesetei miatt bajba kerülhet a Mercedes

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!