Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Az iSport komolyan érdeklődik a Toro Rosso iránt

A GP2-es széria tavalyi bajnokcsapa, az iSport főnöke, Paul Jackson elárulta, hogy komolyan érdeklődik a Scuderia Toro Rosso felvásárlása iránt, azonban csak abban az esetben tesz ajánlatot, ha egy komoly, elkötelezett partnert talál maga mellé.

A GP2-es széria tavalyi bajnokcsapa, az iSport főnöke, Paul Jackson elárulta, hogy komolyan érdeklődik a Scuderia Toro Rosso felvásárlása iránt, azonban csak abban az esetben tesz ajánlatot, ha egy komoly, elkötelezett partnert talál maga mellé.

Azzal, hogy a 2010-es idénytől tilos a kereskedelmi karosszériák használata a Forma-1-ben, a Red Bull birodalom feje, Dietrich Mateschitz – aki egyébként Gerhard Berger mellett 50%-os tulajdonosa a Toro Rossónak – kijelentette, a jövőben csak egy csapattal szeretné képviseltetni magát a sportban.

“Érdekes kérdés, és megmondom őszintén, hogy érdekel is a dolog” – mondta Jackson a GPWeek-nek, mikor a Red Bull fiókcsapatának esetleges felvásárlásáról kérdezték. “Azonban ahogy azt már korábban is mondta, csak azért nem akarok bekerülni a Forma-1-be, hogy növeljem a létszámot, és a GP2-es programot sem szeretném veszélyeztetni.”

A szakember azonban úgy gondolja, hogy a Forma-1-ben is eredményesen szerepelne.

“Meggyőződésem, hogy az iSport sikeres tudna lenni a királykategóriában, azonban ahhoz, hogy bekerüljünk, meg kell találnunk a megfelelő partnert, aki mindenben mellettünk áll, és támogat.”

“Az embereknek meg kell érteniük, hogy a felvásárlás még csak a kezdet. Nem elég, hogy van egy csapatod, ahhoz, hogy az jól szerepeljen, szakembereid áldozatos munkájára, és nem kevés anyagi befektetésre van szükség. Mindez pedig nem egyszerű feladat, de az élet a kihívásokról szól, nemdebár?” – tette hozzá Jackson.

Bár egyesek szerint az iSport riválisai, az ART Grand Prix és a Campos Grand Prix is érdeklődik a Toro Rosso esetleges felvásárlása iránt, mindkét csapat vezetője határozottan cáfolta a híreszteléseket.

“Nagyon sok kérdést kapunk ezzel kapcsolatban” – mondta az ART csapatvezetője, Nicolas Todt, aki egyébként a Toro Rosso francia versenyzője, Sebastien Bouradis menedzsere is egyben.

“Soha nem beszéltünk erről a Toro Rossóval. Az egyetlen kapcsolódási pont Sebastien Bourdais. Természetesen én is többet akarok, és egy nap talán sikerül feljutnunk az elitkategóriába, azonban jelenleg meg vagyok elégedve a helyzetemmel, és az ehhez kapcsolódó híreszteléseknek semmi valóságalapjuk nincsen” – tette hozzá a kisebbik Todt.

Adrian Campos a következőkkel folytatta: “Nem, nem érdekel minket a csapat felvásárlása. Most csakis a GP2-re koncentrálunk, így azt kell mondjam, nem, nem érdekel minket a lehetőség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!