Berger: Bourdais-nak bizonyítania kell - F1VILÁG.HU

Berger: Bourdais-nak bizonyítania kell

HIRDETÉS

A Toro Rosso résztulajdonosa, Gerhard Berger elmondta, itt az ideje, hogy Sebastien Bourdais meggyőzze őket arról, hogy a jövő évben is megérdemli a versenyzői ülést a Forma-1-ben, ugyanis az olasz kiscsapat 2009-es felállása még koránt sincs eldöntve.

A Toro Rosso résztulajdonosa, Gerhard Berger elmondta, itt az ideje, hogy Sebastien Bourdais meggyőzze őket arról, hogy a jövő évben is megérdemli a versenyzői ülést a Forma-1-ben, ugyanis az olasz kiscsapat 2009-es felállása még koránt sincs eldöntve.

Az amerikai Champ Car sorozat négyszeres világbajnoka szinte minden egyes versenyen kikapott csapattársától, Sebastian Vetteltől, aki a jövő évben már a Red Bull Racing versenyzőjeként fog tevékenykedni a királykategóriában.

Berger figyelmeztette Bourdais-t, hogy mielőbb javítson teljesítményén, hogy meggyőzze a vezetőséget arról, igenis van helye a csapatban.

Az osztrák szakember ugyan tisztában van azzal, hogy időbe telik, míg Bourdais teljesen hozzászokik a Forma-1-es versenyautóhoz, miután hosszú éveket töltött el – nem kis sikerrel – a Champ Carban, figyelmeztetett, éppen itt az ideje, hogy a francia versenyző bizonyítsa képességeit.

“A Forma-1-ben legalább fél évet kell adni valakinek, mielőtt ítélkezel felette” – mondta Berger a sport hivatalos weboldalán.

“A fél évnek vége, így itt az ideje, hogy bizonyítsa képességeit. Nem állíthatom, hogy valós képem lenne róla, azonban azt kell mondanom, hogy Sebastian Vettel néhány versennyel előbb kezdett el szárnyra kapni debütáló évében, és már a szezon első felében is nagyon jól teljesített.”

“Meg kell néznünk, miként fog szerepelni a szezon második felében” – magyarázta Berger, aki megerősítette, még nem eldöntött, ki veszi át Vettel megüresedő helyét a jövő évben, bár nagy valószínűséggel az egyik Red Bull által is támogatott pilóta lesz a befutó.

“Első körben a Red Bull tehetségkutató programjának résztvevőit nézzük meg, aztán majd meglátjuk, mi lesz. Azonban még semmi nincs eldöntve. Még listánk sincsen, hogy kik a kiszemeltek. Messze vagyunk attól, hogy kijelenthessük, ki lesz a befutó, mert még várakozó állásponton vagyunk, hátha történik valami, és új lehetőségek nyílnak meg előttünk.”

Berger azonban úgy gondolja, hogy bárkit is választ csapata, nagyon nehéz lesz megfelelő helyettest találni Vettel helyére, aki rengeteget segített a Toro Rosso felemelkedésében.

“Sebastian nagyon sokat segített abban, hogy helyreállítsuk a megfelelő légkört a csapaton belül” – magyarázta a résztulajdonos. “Rengeteget szenvedtünk Scott Speeddel és Tonio Liuzzival a tavalyi évben, azonban Vettel bizonyította, hogy a csapat képes egységesen dolgozni.”

Hirdetés

“Rengeteget fejlődtünk az elmúlt időben, így nagyon sajnálom, hogy elveszítjük Vettelt” – tette hozzá Berger.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!