Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Bourdais lehet a következő Schumacher

A Scuderia Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost biztos benne, hogy a Champ Car négyszeres világbajnoka, Sebastien Bourdais már az idei évben az élversenyzők között lesz a Forma-1-ben, jóllehet egy-két verseny kell majd ahhoz, hogy felvegye a ritmust.

A Scuderia Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost biztos benne, hogy a Champ Car négyszeres világbajnoka, Sebastien Bourdais már az idei évben az élversenyzők között lesz a Forma-1-ben, jóllehet egy-két verseny kell majd ahhoz, hogy felvegye a ritmust.

A francia versenyzőt sztárként ünnepelték Amerikában, mitán zsinórban negyedszer is bezsebelte a bajnoki címet a Champ Car szériában.

Bourdais az idei évet a Scuderia Toro Rosso istálló színeiben kezdi majd meg a Forma-1-ben, és bár még csak ismerkedik új környezetével, Tost úgy gondolja, hogy hamar fel fogja tudni venni a versenyt Sebastian Vettellel.

“A téli tesztidőszak alatt rengeteg kilométert megtettünk, ami lehetővé tette Bourdais számára, hogy hozzászokjon az új autóhoz, a bordázott abroncsokhoz, a relatíve könnyű Forma-1-es autóhoz, amelyben szervokormány áll a versenyzők segítségére, nem úgy, mint a Champ Carban” – mondta Tost a csapat hivatalos weboldalán.

“Ezen tényezők kombinációja igencsak megnehezítik egy újonc versenyző életét az első évében, azonban Sebastien eddig fantasztikusan teljesített a téli teszteken. Viszont hozzá kell még szoknia a versenyhétvégék menetéhez, így az első néhány futam biztosan nem lesz egyszerű számára, de szerintem az ötödik-hatodik nagydíjtól kezdve már az élversenyzők között lesz” – folytatta Tost, aki szerint kiváló versenyzői felállásukkal komoly fejlődésre számíthatnak a szezon során.

“Mindkét versenyzőnknek kiváló kapcsolata van a csapattal, és bízom benne, hogy ez az eredményekben is megmutatkozik majd. A Red Bull arra számít, hogy a Toro Rosso sokat fog fejlődni az idei évben, és javítani fog a 2007-ben megszerzett hetedik helyén a világbajnoki összetettben. Az infrastruktúránkon is javítottunk, különböző munkamódszereket dolgoztunk ki, és lépésről lépésre haladunk annak érdekében, hogy közelebb kerüljünk a középmezőnyhöz.”

Tost továbbá azt is elmondta, hogy véleménye szerint jól döntött a Toro Rosso, hogy tavalyi autója egy módosított változatával kezdi meg az idei évet, ugyanis a szezon első állomásain nem lesznek olyan problémáik autójukkal, amelyek riválisaikat hátráltathatják.

“Az STR2B kódszámmal ellátott versenygéppel vágunk neki az idei évnek, mely a tavalyi autó egy módosított változata, hogy illeszkedjen az új szabályokhoz. Az első négy versenyen kimagaslóan nagy megbízhatóságra számítunk, ami komoly előnyt jelenthet riválisainkkal szemben” – tette hozzá a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!