Brawn: Jövőre sem harcolunk a vb-címért - F1VILÁG.HU

Brawn: Jövőre sem harcolunk a vb-címért

HIRDETÉS

Bár a Honda három futam után nulla ponton áll az idei évben, ennek ellenére a brackley-i bázisú istálló jól látható javuláson ment keresztül a tavalyi katasztrofális szezonhoz képest.

Bár a Honda három futam után nulla ponton áll az idei évben, ennek ellenére a brackley-i bázisú istálló jól látható javuláson ment keresztül a tavalyi katasztrofális szezonhoz képest.

Az Autosport.com-nak adott interjújában azonban Ross Brawn csapatfőnök a jövő évre sem ígér világbajnoki címért folytatott küzdelmet a Honda részéről.

Brawn a tavalyi szezon végén vette át Nick Fry-tól a Honda csapatfőnöki szerepét, amely lépéstől a legtöbben jelentős fejlődésre számítottak a 2007-es gyenge eredmény után.

Az atomfizikus végzettségű, és a Ferrarinál legendás hírű stratégaként ismert brit versenymérnök több komolyabb, leginkább személyzeti jellegű változtatást hajtott végre új csapatánál, amelynek eredménye már látható, de az igazi áttörést csak a 2009-es szezontól ígérte.

Legutóbb az Autosport.com-nak adott interjújában azonban kizárta a lehetőségét annak, hogy csapata 2009-ben beleszóljon a világbajnoki címért folytatott küzdelembe, annak ellenére, hogy a nagy horderejű, leginkább a gumikat érintő szabálymódosítások felboríthatják a jelenlegi erősorrendet.

Brawn szerint nincs még meg a szükséges eszköztára a csapatnak ahhoz, hogy a legjobban tudjon alkalmazkodni az új szabályokhoz.

“Rengeteg dolog van, amit az élcsapatok megtehetnek, mert megvan a megfelelő struktúrájuk hozzá. Megvan a megfelelő struktúrájuk ahhoz, hogy megértsék, hogyan és merre kell fejlődniük. Ha új szabályok és új kihívás elé néznek, megvannak a megfelelő eszközeik, hogy megértsék, mire van szükségük, és mit kell tenniük.”

“Jövőre egész más gumikat fogunk használni. Bár kitűnő az erre szakosodott apparátusunk, ahhoz hogy megjósoljuk, milyen autót kell építeni ehhez, igen nehéz kihívást jelent, figyelembe véve a jelenlegi lehetőségeinket” – nyilatkozta Brawn az Autosport.com-nak.

“Az élcsapatok nem véletlenül élcsapatok. Ezeket a körülményeket figyelembe kell vennünk.”

Brawn azt is elárulta az interjúban, hogy az év előrehaladtával egyre inkább a 2009-es autóra, és annak fejlesztéseire koncentrálnak, az idei versenygép utolsó komolyabb fejlesztési csomagja pedig júniusra várható.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!