Briatore: Nincs különösebb nyomás Piquet-n

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore egyáltalán nem aggódik újonc versenyzője, Nelsinho Piquet miatt, aki borzalmasan gyengén teljesített a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore egyáltalán nem aggódik újonc versenyzője, Nelsinho Piquet miatt, aki borzalmasan gyengén teljesített a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Azt követően, hogy a huszonegyedik helyről vágott neki a vasárnapi megmérettetésnek, a brazil versenyző egészen a futam feléig, kieséséig küszködött sérült autójával, miután belekeveredett a rajt utáni csetepatéba.

Annak ellenére, hogy Piquet teljesítménye jócskán elmarad csapattársáétól, a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóétól, aki a negyedik helyen fejezte be a futamot, Briatore elmondta, nem aggódik a brazil újonc miatt.

“Mindenki számára nagyon nehéz volt az első futam, mindössze nyolcan fejezték be a versenyt” – mondta az olasz szakember. “Nelsonnak az autója hátuljával voltak gondok, ami a rajtnál megsérült. Fantasztikusan kapta el a rajtot, hiszen az első körben már a tizenkettedik helyen tanyázott.”

“Azonban fiatal, és még nincs rajta különösebb nyomás. Majd meglátjuk, mi fog történni Malajziában. Viszont egyelőre nem kell aggódnia” – folytatta Briatore, aki ódákat zengett a nagy visszatérő Alonsóról.

“Fernando fantasztikus munkát végzett. Nagyon szerencsétlenek voltunk a biztonsági autós periódusokkal, mindig a legrosszabbkor, a legrosszabb helyen bukkant fel a safety car, de Fernando ennek ellenére kiválóan vezetett.”

“Az autó már sokkal jobb, majd meglátjuk, mire lesz képes. Ez még csak az első verseny volt, így a negyedik hely felér egy csodával. Számos újítás érkezik, és Malajziában már tisztább képet kaphatunk az erőviszonyokról. Még mindig nehéz lenne megmondani, ki hol áll a mezőnyben” – tette hozzá Briatore.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS