Briatore szerint a Renault beérheti a BMW-t - F1VILÁG.HU

Briatore szerint a Renault beérheti a BMW-t

HIRDETÉS

Flavio Briatore úgy gondolja, hogy a Renault közelebb került a BMW Sauber istállóhoz, miután sikeresen debütáltak újításai az elmúlt héten megrendezett tesztprogramon Barcelonában.

Flavio Briatore úgy gondolja, hogy a Renault közelebb került a BMW Sauber istállóhoz, miután sikeresen debütáltak újításai az elmúlt héten megrendezett tesztprogramon Barcelonában.

A francia gárda egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt ellenfeleivel az első három tengerentúli megmérettetésen, azonban a vezetőség bízik benne, hogy az európai szezon több sikert tartogat majd számukra.

Számos újítás felkerült az R28-as modellre, és bár Briatore nem számít csodára, úgy gondolja, hogy csapata kitörhet a szürke középmezőnyből és közelebb kerülhet a BMW-hez a következő versenyeken.

Az olasz szakember továbbá azt is elmondta, sokat vár a kétszeres világbajnok, Fernando Alonsótól, és bízik abban, hogy a Renault közelebb kerülhet az élmezőnyhöz.

“Mindig jó, ha az ember mer nagyot gondolni. Ha az autó a várakozásoknak megfelelően fog muzsikálni, akkor ott lesz a BMW mögött, többé-kevésbé azonos szinten” – idézte Briatorét az AS c. napilap.

“Fernando pedig képes kihozni az autóból a maximumot, és ismét sikerre viheti a csapatot. Változtatnunk kell a mentalitásunkon, hogy tovább tudjunk javulni. Nagyon fontos lesz számunkra a hétvége, boldog lennék egy dobogós helynek.”

“Nem gondoljuk, hogy a miénk lesz a pole pozíció Barcelonában, a legfontosabb az, hogy javulást mutassunk. Ha a versenyző látja, az autó javul, akkor nagyobb lesz az önbizalma. Bízunk benne, hogy nem csak Barcelonában, hanem Törökországban, Monacóban, és a többi versenyhelyszínen is javulni tudunk.”

Briatore azt is hozzátette, véleménye szerint, a sport kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso jobb formában van, mint valaha.

“Fernando hihetetlen munkát végez az autóval. Szorosan együttműködve dolgozik a mérnökökkel és a szerelőkkel. Úgy gondolom, hogy jobb, mint valaha. Rengeteget komolyodott. Biztos vagyok benne, hogy segítségével előrébb juthatunk” – tette hozzá a Renault csapatvezetője.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!