Friss hírek

Brown: A mai rendszerben Verstappennek és Räikkönennek sem lehetne szuperlicence

Mihamarabb felül kell vizsgálni a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szuperlicenccel kapcsolatos szabályait a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown szerint. A szakember rámutatott, a jelenlegi szisztéma szerint olyan világbajnokok nem kaphattak volna lehetőséget annak idején, mint Kimi Räikkönen, vagy Max Verstappen.

Az FIA szuperlicenc-szabályai az elmúlt hetekben komoly beszédtémát szolgáltatnak a Forma-1-ben, a Red Bull ugyanis hajlandó lett volna elengedni az AlphaTauritól Pierre Gaslyt annak fejében, hogy a francia pilóta helyére Colton Hertát ültetheti.

Az amerikai pilótának viszont az F1-es induláshoz szükséges 40 szuperlicenc-pontból mindössze 32 van, és mivel az FIA-nak nem állt szándékában kivételt tenni, a legfrissebb hírek szerint a Red Bull már le is tett a fiatal versenyző szerződtetéséről.

Hirdetés
 

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint „érthetetlen” a jelenlegi szisztéma, Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója pedig úgy látja, felül kellene vizsgálni a rendszert.

„Szerintem az egész licencrendszert felül kellene vizsgálni” – mondta a szakember. „Értem, hogy ezek a szabályok, és nem kellene megszegni őket, de megkérdőjelezem, hogy csak azért, mert ezek a szabályok vannak érvényben, ezek a megfelelőek-e.”

„Egy olyasvalaki, mint Colton, vagy Pato (O’Ward), vagy a fél IndyCar-mezőny, képes a Forma-1-re. Ha egy olyasvalaki, mint Colton, aki sok IndyCar-futamot nyert, nem megfelelő egy szuperlicencre, akkor szerintem felül kell vizsgálnunk a szuperlicenc-rendszert.”

„Kétlem, hogy Max Verstappen megfelelt-e volna a szuperlicenc-szabályoknak, és kétlem, hogy Kimi Räikkönen megfelelt-e volna. Ha tehát visszatekintünk, akkor van pár srác, világbajnokok, akik a mai környezetben meg sem kapták volna a szuperlicencet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Brown: A mai rendszerben Verstappennek és Räikkönennek sem lehetne szuperlicence
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!
Verstappen inkább Japánban nyerné meg a világbajnoki címet

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!