Button stílusosan szeretné befejezni az évet - F1VILÁG.HU

Button stílusosan szeretné befejezni az évet

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy már megszerezte a világbajnoki címet, Jenson Button a csúcson, stílusosan szeretné befejezni az idei évet, így elmondása szerint mindent meg fog tenni azért, hogy egy jó eredményt érjen el a hétvégi szezonzárón.

Annak ellenére, hogy már megszerezte a világbajnoki címet, Jenson Button a csúcson, stílusosan szeretné befejezni az idei évet, így elmondása szerint mindent meg fog tenni azért, hogy egy jó eredményt érjen el a hétvégi szezonzárón.

A Brawn brit pilótája számára abszolút tétnélküli lesz a hétvégi megmérettetés, ugyanis bármi is történjen, az már most biztos, hogy ő az idei év világbajnoka.

Button azonban jelezte, hogy esze ágában sincs visszavenni a tempóból, és mindent meg fog tenni azért, hogy a lehető legjobb eredményt elérje Abu Dhabiban, ahol először rendeznek forma-1-es futamot.

“Fantasztikus érzés úgy készülni a szezonzáróra, hogy már elértem célomat, és megnyertem az egyéni bajnokságot, a csapat pedig megszerezte a győzelmet a konstruktőrök versenyében Brazíliában” – mondta Button a csapat előzetesében.

“Stílusosan, világbajnokokhoz méltóan, egy remek eredménnyel szeretnénk befejezni az idei évet, azonban egy kicsivel higgadtabban készülhetünk erre a hétvégére, hiszen már nincs rajtunk az a nyomás, ami az elmúlt versenyeken nyomta a vállunkat.”

“Mindig élvezetes egy új versenypályát kipróbálni, főleg egy olyan különlegeset, mint a Yas Marina, amely egy szokatlan boxutca kijárattal (alagút) rendelkezik, és ahol a verseny közben be fog sötétedni.”

Ross Brawn csapatfőnök szintén nagyon várja a hétvégi szezonzárót, ahol elmondása szerint csapata egy pillanatra sem lazulhat el, ugyanis mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy Rubens Barrichello visszavegye második helyét az egyéni pontversenyben.

“Egy fantasztikus hétvégénk volt Brazíliában, és az, hogy mind az egyéni, mind pedig a konstruktőri bajnoki címet megszereztük a Brawn GP-vel, különleges eredmény” – magyarázta a csapatfőnök.

“Nagyon büszke vagyok a Brawn GP összes dolgozójára, és a Mercedes-Benz szakembereire, akik nélkül nem érhettünk volna el ilyen sikereket. Azóta, hogy visszatértünk Angliába, igen zsúfoltak voltak a napjaink.”

“Mind Jensonnak, mind nekem remek érzés volt visszatérni a gyárba, és mindenkinek személyesen megköszönni azt a munkát, ami eljuttatott minket a csúcsra.”

Hirdetés

“Eközben viszont nem feledkeztünk meg a szezon utolsó versenyéről sem, ami szintén fontos lesz a csapat számára, mert azt szeretnénk, ha Rubens a második helyen végezne az egyéni bajnokságban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!