Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Chandhok nem versenyezhet a hétvégén

Nem versenyezhet hazájában, Indiában a Team Lotus teszt –és tartalékversenyzője, Karun Chandhok – jelentette be a maláj gárda kedden hivatalos közleményben.


Nem versenyezhet hazájában, Indiában a Team Lotus teszt –és tartalékversenyzője, Karun Chandhok – jelentette be a maláj gárda kedden hivatalos közleményben.

A csapatot irányító Tony Fernandes szeptemberben úgy nyilatkozott, nagy örömére szolgálna, ha lehetőséget adhatna az indiai pilótának az október 30-i versenyen.

A szakember azonban a minap elárulta, erre nem fog sor kerülni, ugyanis a csapat számára elengedhetetlen, hogy a maximumot hozza ki a hátralévő három versenyből, így megtartsa tizedik helyét a bajnoki tabellán.

Chandhok pénteki nyitóedzésen ülhet majd autóba.

„A csapat szempontjából az elsődleges cél ezen a hétvégén, hogy megtartsuk azt a teljesítmény-szintet, amit az elmúlt két versenyen láthattunk, és noha biztos vagyok abban, hogy lesznek rajongók Indiában, akik szeretnék versenyezni látni Karunt, a lehető legjobb döntést kellett meghoznunk a csapat jövője szempontjából” – mondta Tony Fernandes a Lotus által kiadott közleményben.

„Nagyon fontos, hogy megtartsuk a tizedik helyet 2011-ben, és noha Karun teljesítménye minden alkalommal javult, amikor vezette az autónkat, úgy véltük, túl nagy nyomást helyeznénk rá, ha versenyeztetnénk első hazai futamán, hiszen foglalkoznia kellett volna a rá irányuló rendkívüli figyelemmel, és ugyanúgy kellett volna teljesítenie, mint egyik hivatalos versenyzőnknek az egész hétvége során.”

„Ezért pragmatikus döntést kellett hoznunk, a tapasztalatra tettük le voksunkat, illetve a tempóra, amivel Jarno [Trulli] és Heikki [Kovalainen] rendelkezik. Biztosak vagyunk abban, hogy továbbra is ugyanolyan szinten teljesítenek majd, mint az elmúlt közel két évben. Noha Karun nyilván nem ilyen döntést szeretett volna, megérti, hogy hosszú távban kell gondolkodnunk, és a csapat érdekeit kell szem előtt tartanunk.”

A 27 esztendős versenyző az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva elárulta, csalódott a Lotus döntése miatt.

„Nyilvánvalóan csalódott vagyok, hogy nem lehetek ott a rajtrácson az első Indiai Nagydíjon” – mondta Chandhok.

„Mindenki tudja, hogy a legfontosabb és legérzelmesebb verseny minden versenyző számára a hazai futam. Kezdetek óta érintett voltam a projektben, és elég nagy a nyüzsgés Indiában jelen pillanatban – az elmúlt két napban 28 interjút adtam.”

„Tudom, hogy ez egy nehéz döntés volt Tony részéről, és talán egy kicsit fáj is neki, hiszen mindig nagyon jó személyes kapcsolatban álltunk. Főként miatta csatlakoztam ehhez a csapathoz, hiszen mindvégig hitt bennem. Továbbra is bízom abban, hogy ez egyszer még gyümölcsözni fog, és remélem, hogy egy napon lehetőséget biztosít nekem ahhoz, hogy versenyezzek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!