Dilemmában van a Mercedes Russell austini balesete után - F1VILÁG.HU

Dilemmában van a Mercedes Russell austini balesete után

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke részletesen beszélt arról a dilemmáról, amellyel a csapat szembesül a Mexikói Nagydíj előtt: nagy kérdés, melyik versenyző kapja meg az egyetlen elérhető fejlesztési csomagot?

A Mercedes az Amerikai Nagydíjra jelentős fejlesztéseket hozott mindkét autóra, de George Russell időmérőn történt balesete a 19-es kanyarban komoly károkat okozott a az új alkatrészekben.

A baleset következtében a sérült alkatrészeket nem lehetett helyben megjavítani, így Russellnek a bokszutcából kellett indulnia, mivel a régi specifikációjú alkatrészeket kellett visszaszerelni autójára. A Mercedes csapatát irányító Toto Wolff megerősítette, hogy a Mexikói Nagydíjon is használatban lesznek a régebbi alkatrészek.

Dilemmát okoz viszont az, hogy melyik autót látják el az új fejlesztési csomaggal: normál esetben Russell kapná meg a régi alkatrészeket, míg Lewis Hamilton folytatná a frissített csomag használatát. Wolff azonban elárulta, hogy Hamilton nem feltétlenül elégedett a legújabb fejlesztésekkel, így akár az is előfordulhat, hogy Russell kapja meg az új alkatrészeket, míg Hamilton visszatér a korábbi verzióra.

„Nem, nem lesznek fejlesztéseink, hiányozni fog a padlólemez” – nyilatkozta Toto Wolff újságíróknak. „Az alkatrészeket vissza kell küldeni az Egyesült Királyságba, hogy megjavítsák azokat a Brazil Nagydíjra, így a régi specifikációval fogunk versenyezni.”

„Normál esetben Lewis kapná az összes fejlesztést, de nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy szívesen használná ezeket, így még ki kell találnunk, hogyan kezeljük a hétvégét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Dilemmában van a Mercedes Russell austini balesete után
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban
Gyorshír: Russell csúnyán összetörte a Mercedes autóját!
Shwartzman rajtbüntetést kapott, bár nem tudni, indul-e valaha F1-es versenyen

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!