Eldőlt, változik-e a Force India neve - F1VILÁG.HU

Eldőlt, változik-e a Force India neve

HIRDETÉS

Számos lehetőséget hoztak nyilvánosságra azzal kapcsolatban, hogy mire változhat a Force India csapatának neve a 2018-as F1-es szezonban – a szezonnyitó előtt végleges választ adott az istálló.

A névváltoztatás célja az volt, hogy az „India” szó kikerüljön a nevükből, ezzel megnyitva a lehetőséget, hogy nagyobb szponzorok érezhessenek a csapathoz. A tervek szerint még a 2018-as szezonnyitó verseny előtt szerették volna átkeresztelni az istállót, azonban végül ez nem fog megtörténni.

Bob Fernley csapatfőnök úgy nyilatkozott, lehet, hogy 5, de lehet, hogy csak 10 éven belül fog változás történni ezen a téren – a részvényeseik fognak dönteni arról, hogy mi legyen a „Force India” név sorsa.

A változtatás a részvényesek döntése volt, szeretnének még időt ahhoz, hogy helyes döntés szülessen” – nyilatkozta Bob Fernley az Autosport című lapnak. „El kell dönteniük, hogy milyen irányba szeretnének menni és hogyan szeretnék pozicionálni a csapatot – ez nem olyan dolog, amiben 5 perc alatt dönt az ember.”

„A Force Indiának egy nagyon világos márkastratégiája volt, amikor elindult, ma pedig a Forma-1 része, szóval bármit teszünk, ami hatással van a jövőre nézve, azt mérlegelni kell és alaposan át kell gondolni. Jó oka van annak, hogy akarjuk a változást, de ez megtörténhet 5 vagy 10 éven belül is.”

A csapatot egyébként egy energiaital-gyártó is megkereste, a brit Rich Energy is szponzorációt ajánlott, azonban végül senkivel nem állapodtak meg, így a Force India idén is változatlan névvel működik tovább.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Eldőlt, változik-e a Force India neve
Nem a fejlesztésekkel van baj: Kiderült, mi okozta a Mercedes austini küszködését
A Ferrari-főnök szerint Mexikóban is szoros lesz a csata a győzelemért!
McLaren: A csapatutasításokkal a jövőbeli sikereinket tennénk kockára
Horner azonnali fejlődést vár Pereztől

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!