Ferrari: Kubica bajnoki esélyessé lépett elő - F1VILÁG.HU

Ferrari: Kubica bajnoki esélyessé lépett elő

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali úgy gondolja, hogy Robert Kubica egészen a szezon végéig harcban lesz a bajnoki címért, miután a BMW Sauber lengyel versenyzője fantasztikusan kezdte az idei évet a Forma-1-ben.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali úgy gondolja, hogy Robert Kubica egészen a szezon végéig harcban lesz a bajnoki címért, miután a BMW Sauber lengyel versenyzője fantasztikusan kezdte az idei évet a Forma-1-ben.

Kubica a hétvégén megszerezte pályafutása első pole pozícióját a királykategóriában, és a vasárnapi versenyen mindvégig komoly nyomás alatt tartotta a Ferrari duóját, a futamgyőztes Felipe Massát, és márkatársát, a második helyen befutó Kimi Raikkönent.

Azt követően, hogy zsinórban második dobogós helyezését szerezte meg az idei évben, Domenicali úgy gondolja, hogy Kubica és a BMW Sauber mindvégig ott lesz az élmezőnyben a szezon hátralévő részében.

 

“Kubica fantasztikus versenyt teljesített” – mondta a Ferrari csapatvezetője. “A dobogón elmondta nekem, hogy egy kicsit küszködött, mikor ráhajtott az olajfoltra az első kanyarokban. Azonban a lengyel versenyző és csapata, a BMW sebessége is tiszteletet érdemel. Ő az a versenyző, aki véleményem szerint a szezon végéig esélyes lesz a bajnoki cím megszerzésére.”

Annak ellenére, hogy a Ferrari az elmúlt két versenyen fölényes győzelmet aratott, és mindössze egyetlen ponttal van csak lemaradva a BMW Sauber mögött a konstruktőrök versenyében, Domenciali megerősítette, csapata a jövőben sem áll le, sőt még keményebben hajt majd a siker elérésének érdekében.

“Az idei programunk a folyamatos fejlesztésen alapul” – magyarázta a Ferrari csapatvezetője. “Folyamatosan kell fejleszteni az autót, és párhuzamosan két fronton. Először is a megbízhatóságunkat kell a lehető legjobbá tenni, mert egy esetleges kiesés hatalmas hátrányt jelenthet, aztán pedig a teljesítményünkön kell javítani versenyről versenyre. Bízunk benne, hogy Barcelonában is minden rendben lesz, és még jobbak leszünk.”

Domenicali továbbá azt is hozzátette, hogy egy pillanatig sem szabad leírni a McLarent, jóllehet a brit gárda igencsak gyengén szerepelt Bahreinben.

“Az összes csapat nagyon jól ismeri Barcelonát, mindenki tesztelt ott a télen, így biztos vagyok benne, hogy a McLaren ugyanolyan jó lesz, mint az első két versenyen” – tette hozzá a Ferrari szakembere.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!