Fry: Nem vagyok felelős az Aguri távozása miatt - F1VILÁG.HU

Fry: Nem vagyok felelős az Aguri távozása miatt

HIRDETÉS

A Honda Racing ügyvezetője, Nick Fry cáfolja, hogy ő állt volna a Super Aguri kiszállásának hátterében, ahogy azt egyesek feltételezik.

A Honda Racing ügyvezetője, Nick Fry cáfolja, hogy ő állt volna a Super Aguri kiszállásának hátterében, ahogy azt egyesek feltételezik.

Fry már a hét elején elhintette, szkeptikus a Weigl Group ajánlatával kapcsolatban, és úgy gondolja, hogy a Super Aguri nem fog tudni megegyezni a német autóipari céggel.

Egyes feltételezések szerint, szintén ő áll annak a hátterében, hogy nem engedték be a Super Aguri kamionjait a török pályára az elmúlt hétvégén, miután közölte Bernie Ecclestone-nal, hogy a kiscsapat nem vesz részt a Török Nagydíjon.

Fry viselkedése felháborította Aguri Suzukit, aki kritikus szavakkal illette a szakembert tokiói sajtókonferenciáján.

“Nem értem miért kell Nick Fry-nak mindent azonnal kommentálnia. A Honda volt a támogatónk, és nem ő a Honda vezére. Nem is értem, miről beszél” – mondta Suzuki.

Franz Josef Weigl, a Weigl Group igazgatója ennél is tovább ment a német médiának adott interjújában, melyben azt állította, hogy Fry mindent megtett azért, hogy ne meneküljön meg a Super Aguri.

Azonban Fry cáfolta az őt ért vádakat, és elmondta, soha nem volt reális esélye annak, hogy megmeneküljön a kiscsapat, miután a Magma Group visszavonta felvásárlási ajánlatát.

“Nem értek egyet az engem ért vádakkal. Az igazság az, hogy rövid-, közép- és hosszú távú terveket kell kialakítani, mikor egy csapat jövőjéről beszélünk. A Super Aguri esetében hosszú távú együttműködésre kerestünk partnereket, és azért, hogy ezeket megtaláljuk, rengeteget dolgoztunk. Bíztunk benne, hogy összejön a Magma szerződés, de sajnos az nem sikerült” – magyarázta Fry.

A Honda szakembere továbbá azt is cáfolta, hogy ő szólt volna Ecclestone-nak, hogy ne engedje be a Super Aguri kamionjait az isztambuli paddockba.

“Bernie folyamatosan informálva lett arról, hogy mi folyik a háttérben. Úgy vélem, hogy merész lenne azt állítani, hogy befolyásom lenne arra, ki léphet be a paddockba. Bernie az elejétől fogva tisztában volt a dolgok alakulásával, és ő hozta meg a döntést az ügyben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!