Grosjean visszavágásra készül Malajziában - F1VILÁG.HU

Grosjean visszavágásra készül Malajziában

HIRDETÉS

Csalódott, hogy nem ért el jó eredményt az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, azonban már tűkön ülve várja a Forma-1-es világbajnoki sorozat második fordulóját a Lotus versenyzője, Romain Grosjean.


Csalódott, hogy nem ért el jó eredményt az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, azonban már tűkön ülve várja a Forma-1-es világbajnoki sorozat második fordulóját a Lotus versenyzője, Romain Grosjean.

A francia tehetség parádésan szerepelt a melbourne-i időmérőn, hiszen a harmadik rajthelyet szerezte meg.

A versenyen nem volt szerencséje, hiszen már néhány kör után egy baleset miatt kiállni kényszerült. Grosjean csalódott, ugyanakkor reméli, Malajziában visszavághatnak hétvégén.

„Mintha egy álom vált volna valóra! Csak a szombati szabadedzésen tudtam felfedezni igazán a pályát, hiszen pénteken eső nehezítette a dolgunkat, és korábban még nem volt lehetőségem ott versenyezni” – idézte fel a hétvége eseményeit a Lotus versenyzője.

„Amikor a csapatrádión meghallottam, milyen rajthelyet sikerült szereznem, egyszerűen nem tudtam elhinni.”

„A rajt meglehetősen jó volt. Utána Pastor [Maldonado] a harmadik körben nekiütközött az autómnak, és ennyi volt. Abból, amit én láttam, túl későn fékezett, nekiment a jobb első kerekemnek. Arról gondoskodhatok, hogy óvatosan versenyezzek a nyitókörökben, de más versenyzőket nem tudok kontrollálni, szóval nem volt semmi mód arra, hogy elkerüljem az ütközést. Nem tudok folyton a kavicságyba menekülni, hogy helyet adjak valakinek. Ha megelőzöl valakit, legalább annyi helyet kell hagynod, hogy a pályán tudjatok maradni. Ez itt nem történt meg.”

„Az autó jól teljesít, tartani tudtam az előttem autózók tempóját, szóval egy kis szerencsével nagyszerű eredményt érhettünk volna el. Csalódott vagyok a csapat miatt, mivel jobb eredményt érdemeltek volna.”

A francia elmondta, nagyon kedveli a hétvégi Maláj Nagydíjnak otthont adó sepangi versenypályát, hiszen az tökéletesen alkalmas a versenyzésre.

„Talán a sepangi a kedvenc pályán. 2008-ban versenyeztem már itt a GP2 Ázsia sorozattal, és egyszerűen imádtam. Nagyszerű és jó széles, ritmusos kanyarok tarkítják. Az utolsó forduló trükkös, de élvezetes az egész helyszín, szóval alig várom már.”

Hirdetés

Grosjean hozzátette, a csapat E20-as versenygépe a várakozásoknak megfelelően teljesít, így reméli, idén bőven lesz alkalmuk arra, hogy megmutassák, mire is képesek.

„Hiszem, hogy jó eredményeket érhetünk el az idei szezonban, és remélhetőleg ezt már Malajziában elkezdhetjük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Grosjean visszavágásra készül Malajziában
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!