Gyanú: Panaszt tett a Red Bull a McLaren ellen - F1VILÁG.HU

Gyanú: Panaszt tett a Red Bull a McLaren ellen

HIRDETÉS
Német médiajelentések szerint panaszt nyújtott be a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA) a McLaren ellen a Red Bull Forma-1-es csapata.

Az osztrák istálló a 2022-es technikai szabályok bevezetése óta dominált a Forma-1-ben, idén azonban méltó ellenfelekre lelt, hiszen a bajnokság eddig eltelt szakaszában a Ferrari, a McLaren és a Mercedes is képes volt versenyeket nyerni.

A csapatok természetesen igyekeznek agresszív fejlesztésekkel riválisaik elé kerülni, eközben pedig árgus szemmel figyelik azt is, mihez nyúlnak az ellenfelek: a rugalmas szárnyak szinte évről évre beszédtémát szolgáltatnak, a hírek szerint azonban a Red Bull nemrég a McLaren fékjei ellen emelt panaszt.

Az Auto Motor und Sport című német lap beszámolói szerint a wokingi gárda extra lyukakat használ az első és hátsó fékdobokon: szenzorokat helyeztek el, hogy információkat gyűjtsenek a felni és a gumik hőmérsékletéről, a Red Bullnál azonban azt gyanítják, a brit csapat elsősorban az extra hűtés miatt hozta létre ezeket a lyukakat, ezáltal pedig vétett a szabályok ellen. Az AMuS szerint az extra lyukakkal a szenzor kábelezését tudta megoldani a McLaren, így mérni tudja a hőmérsékletet a fékhenger levegőztetőjében.

A Forma-1 szabályai szerint ezeket a szenzorokat a pénteki szabadedzéseken lehet elhelyezni a fékdobokon, utána a fúrt lyukakat el kell tömíteni szombatra és vasárnapra — a Red Bull gyanúja szerint viszont a McLaren alkalmanként nem tette ezt meg.

Az FIA végül utána is járt a dolognak, ellenőrizte a McLaren autóit, így kiderült az is, hogy Ausztriában és Nagy-Britanniában is az előírásoknak megfelelően jártak el a britek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!